Dadels

Dadels

Vandaag even aandacht voor een bijzondere en gezonden snack: de dadel. De puur natuur-versie uiteraard en niet gekonfijt.
De allerlekkerste dadel vinden wij de Medjoul dadel, echte reuzendadels. Heerlijk zoet en zacht. En ze zijn erg groot, dus overdrijf niet: neem er eentje, en geniet daar intens van. Hmmmm, veel lekkerder dan een gebakje!

» Lees verder

Lijstje met gezonde en minder gezonde snacks en voedingsmiddelen

Lijstje met gezonde en minder gezonde snacks en voedingsmiddelen

Vandaag een lijstje met gezonde en minder gezonde snacks en voedignsmiddelen voor je. Integreer de gezonde voedingsmiddelen in je eetpatroon en gooi de slechte eruit!

» Lees verder

De tien ergste dikmakers onder de zomerse gerechten

De tien ergste dikmakers onder de zomerse gerechten

Je kent het wel... lekker in de tuin of op terras, met vrienden... lekker makkelijk eten, BBQ, buffetje; Hotdogs, worstjes, spare ribs, gefrituurde snacks; het is gezellig, dus je neemt nog wat meer. En ijs toe natuurlijk! En omdat het al dagen mooi weer is, en de gerechten zo makkelijk te maken zijn, zet je ze maar wat vaker op het menu. En je neemt er natuurlijk ook de nodige "verfrissende" drankjes bij; biertje, cocktailtje... mèt chips en nootjes natuurlijk!

» Lees verder

Ontbijtproducten geen vervanger voor boterham

Ontbijtproducten geen vervanger voor boterham

Ontbijtproducten die speciaal voor kinderen gemaakt zijn, bevatten zoveel suiker dat het meer snoep te noemen is dan ontbijt. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond dat in de Consumentengids van juni 2008 gepubliceerd wordt.

» Lees verder

Palmhart

Palmhart

Vandaag deel vier in onze special over scheuten en distels. Het palmhart is uiteraard afkomstig van de palmboom. Bovenaan de stam vind je de kroon van bladeren en op de top daarvan vind je een jonge scheut, het palmhart. Dit is een felbegeerde delicatesse en daardoor zijn palmharten beslist niet goedkoop. In ons land zijn ze vrijwel uitsluitend voorgekookt en ingeblikt te koop bij de delicatessenwinkel of de beter gesorteerde supermarkt.

» Lees verder

Soorten volkorenbrood

Soorten volkorenbrood

Nadat we het eerder al over broodbeleg gehad hebben, gaan we het vandaag maar eens hebben over brood zelf. Vaak hoor je verhalen dat je van brood dik wordt. Dit is absoluut niet waar (in het geval van volkorenbroden)! In dit artikel worden verschillende soorten brood besproken… witte en normale bruine broden laten we buiten beschouwing omdat dit een gezondheidssite is!

» Lees verder

Havermout-special

Havermout-special

Zoals elders op de site, bij het havermout-recept, reeds vermeld: degenen onder ons die VOOR 1960 geboren zijn, weten het maar al te goed: havermout als ontbijt. Wie van die leeftijdscategorie heeft het niet gekregen vroeger... een bordje havermout als ontbijt. Natuurlijk met een klont boter en veel suiker.

» Lees verder

Artisjokken

Artisjokken

Vandaag deel 3 in de serie over scheuten en distels: de Artisjokken. Dit zijn de bloemknoppen van een distelachtige plant, die het meest voorkomt in de landen rondom de Middellandse Zee. In Italië bijvoobeeld komt de artisjok veel voor. Een ander, kleiner ras komt in Spanje voor.

» Lees verder

Asperges

Asperges

Vandaag deel 2 van de special over scheuten en distels: Asperges. Nog even en ze zijn er weer!

» Lees verder

Bleekselderij

Bleekselderij

Geloof het of niet: selderij staat bekend als een lustopwekkende groente, een zgn. afrodisiacum. Het is een populaire groente met veelzijdige mogelijkheden. Heerlijk in de soep, of gekookt, en ook als rauwkost. Prettige bijkomstigheid is, dat deze groente rijk is aan vitaminen en mineralen en ook aan etherische oliën. En die laatste bestanddelen hebben dus weer een belangrijke erotische invloed!

» Lees verder

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.