Eiwitten: de bouwstenen van je lichaam

Eiwitten: de bouwstenen van je lichaam

Eiwitten (proteïne) zijn de bouwstenen van het lichaam. Zonder eiwitten kun je geen spieren opbouwen. Eiwitten worden afgebroken tot aminozuren om de spier op te bouwen.
Vooral voor sporters is het innemen van genoeg eiwit essentieel, omdat tijdens het sporten spierafbraak plaatsvindt. Na het sporten moeten deze weer worden opgebouwd.

» Lees verder

Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie - de olie van de toekomst

Informatie voor gezonder bakken, braden en frituren

» Lees verder

Goji bessen

Goji bessen

Goji Bessen worden zowel in de Chinese geneeskunde als in de keuken gebruikt. Vers, gedroogd of geweld in salades of soepen. Goji bessen ook goed als tussendoortje genuttigd worden. Na een klein handje bessen te hebben gegeten krijg je een gevoel van gezondheid en voldoening. De bessen smaken ongeveer als een kruising tussen een cranberry en een kers.

» Lees verder

Calorieën, wat zijn het eigenlijk?

Calorieën, wat zijn het eigenlijk?

Een calorie is een eenheid voor Energie. De calorie is in de wetenschap inmiddels bijna vervangen door de joule. De Joule is inmiddels de officiele eenheid voor energie, maar vooral in de voedingsindustrie is de calorie nog een veel gebruikte maat voor de energetische waarde van een product.

» Lees verder

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.