Vloeibare redmiddelen

Vloeibare redmiddelen

We hebben zo hier en daar al de nodige recepten voor soepen, maar we willen je de onderstaande recepten toch ook niet onthouden. Ideale, heldere soepjes voor als het nog even geen etenstijd is, maar je wel veel trek hebt. Duizend keer beter dan de kast induiken op zoek naar ongezonde snacks! Ons advies: maak een grote voorraad en vries kleine porties in. Haal de avond tevoren een doosje uit de vriezer; dan heb je zodra je moe en hongerig thuiskomt van school of werk altijd iets lekkers bij de hand; je hoeft het alleen maar op te warmen. Dat geeft rust in hoofd en maag!

» Lees verder

Rijstnoedels met lamsvlees en lente-ui

Rijstnoedels met lamsvlees en lente-ui

Vandaag weer een recept voor een heerlijk 's zomers gerecht. De gember en de rode peper in dit gerecht zorgen voor een goede spijsvertering en stimuleren de hersenen; precies wat we nodig hebben in deze warme tijden!

» Lees verder

"Fast" food.... maar dan gezond en puur

"Fast" food.... maar dan gezond en puur

Wie heeft er met dit weer zin om lang in de keuken te staan? Wij niet! Daarom twee heerlijke recepten voor zomermaaltjes, zo klaar en boordevol gezonde ingrediënten!

» Lees verder

Kardoen

Kardoen

Kardoen? Ik had er nog nooit van gehoord. Wat kun je daar mee doen? Kardoen lijkt uiterlijk op een struik bleekselderij, maar de stengels zijn breder en hebben meer ribbels en bovendien zijn ze stekelig aan de buitenkant.

» Lees verder

Asperges: ze zijn er weer!

Asperges: ze zijn er weer!

Ze zijn er weer volop, de Hollandse asperges. Geniet ervan, want voor je 't weet is het weer 24 juni en dan wordt het aspergesteken beëindigd. Ze zijn rijk aan vitamines en bovendien caloriearm! Kijk naar de diverse asperge-artikelen en recepten op deze site. De gewone, traditionele bereidingswijze laten we deze keer even rusten en in plaats daarvan voegen we vandaag 2 nieuwe, bijzondere asperge-recepten aan ons assortiment toe.

» Lees verder

Spaghetti met spirulina

Spaghetti met spirulina

Wij hebben onlangs iets nieuws ontdekt in de natuurvoedingswinkel: van het merk Castagno, Spelt volkoren spaghetti met spirulina (een algje, heel gezond). Het ziet er zwart uit. De tekst op de verpakking garandeert dat het product afkomstig is van gecontroleerde biologische landbouw. We hebben het geprobeerd, zie onderstaand recept, en het is werkelijk heerlijk. Als je het gekookt hebt, ziet het er donkergroen-grijsachtig uit. En je proeft tenminste spaghetti, in plaats van "iets kleffigs tussen je groenten". Een aanrader!

» Lees verder

Recept Havermoutontbijt

Recept Havermoutontbijt

Ken je dit gevoel? Je hebt flink veel brood gegeten als ontbijt, maar na een uur heb je alweer honger. Dit ontbijt-recept is de oplossing! Dit ontbijt is de ideale combinatie van langzame koolhydraten, vezels en eiwitten.

» Lees verder

Soep met waterkers

Soep met waterkers

Een recept voor een waterig voorjaarsgerecht... en nu maar hopen dat het echte voorjaar niet in het water valt! Dit is een lunchgerecht voor vier personen.

» Lees verder

Voorjaarsdip? Lekker!

Voorjaarsdip? Lekker!

Geloof ons: een pittige dip op z'n tijd is echt niet verkeerd.
Hieronder een receptje voor een heerlijke notendip, die in Australië en vooral Egypte veel gebruikt wordt.

» Lees verder

Voorjaarsgerecht

Voorjaarsgerecht

Het ziet er nog niet naar uit... maar het is dit weekend toch ècht voorjaar.... volgens de kalender. En bij voorjaar hoort een voorjaarsrecept. Maar geen nood: je kunt het op elk gewenst moment eten. Helaas nog niet op je terras of balkon, maar dat komt vast wel. We kijken er naar uit!

» Lees verder

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.