Negatieve tip met positieve gevolgen: zeg eens NEE

Negatieve tip met positieve gevolgen: zeg eens NEE

Wil je me even van de trein halen? Kun jij vanmiddag op de kinderen passen? Ga je mee naar fitness? Kunnen we de schilderles naar de maandagavond verschuiven? Ongelofelijk, hoe vaak we voor het blok gezet worden. We staan constant onder druk. Vooral van vrouwen die geen betaalde baan buitenshuis hebben, wordt verwacht dat ze overal wel tijd voor hebben of vrijmaken. Tip: zeg gewoon eens nee, ook al doet de ander een dwingend en/of dringend beroep op je, of werkt hij of zij op je gevoel door uitspraken als: "als ik jou toch niet had...". Durf weerstand te bieden aan die psychische push-praktijden en zeg het gewoon als je iets niet wilt. Of maak duidelijk wat je WEL wilt, bijvoorbeeld" "Ik vind het leuk om een keer iets met je te doen, maar fitness is niet mijn ding". En in plaats van toegeven en dus tegen je zin iets doen, ga je dan heerlijk iets doen wat je wel leuk vindt. Dat geeft uiteindelijk een heerlijk gevoel, al zul je je de eerste keren waarschijnlijk best enigszins schuldig voelen; je bent dit niet gewend en de ander is het ook niet van jou gewend... maar kom eens uit je comfortzone en probeer het gewoon; je hebt het volste recht om NEE te zeggen!

Vakantie voor Body & Mind

Vakantie voor Body & Mind

Het wordt weer vakantietijd. Wat zullen we dit jaar eens gaan doen? Het valt niet mee om weer eens iets anders te bedenken. Maar voordat je alweer een vakantie naar de Costa del Sol boekt, of een weekje CenterParks: denk eens aan een wellness-reis! Er heerlijk even uit; in een prachtige omgeving (laten) werken aan jezelf, zowel geestelijk en lichamelijk; weer even helemaal opladen en daarna als herboren weer back to reality. Er worden reizen aangeboden in alle maten en soorten; van eenvoudige bungalows tot kastelen in Frankrijk, en van pensionnetjes tot vijfsterrenhotels. Tevens is het aanbod aan behandelingen schier onuitputtelijk. Kijk bijvoorbeeld eens op www.camelot.nl/wellness.

Wist je dat...

Wist je dat...

Vrouwen die regelmatig bewegen - dat wil zeggen minimaal een half uur per dag matig intensieve inspanning - 20-40% minder kans hebben op het krijgen van borstkanker?
Dit zou te danken zijn aan het feit dat tijdens het bewegen insuline en geslachtshormonen worden aangemaakt; deze twee schijnen invloed te kunnen uitoefenen op de groeisnelheid van tumorcellen.

Mineraalwatermerk Evian enige tijd geleden een Detox-setje op de markt heeft gebracht waarmee je je lichaam kunt zuiveren van schadelijke stoffen als alcohol, cafeine, pijnstillers, suikers, sigaretten(rook) en cosmetica? Een overdosis van al deze schadelijke stoffen kan allerlei nare kwaaltjes tot gevolg hebben zoals vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en huidproblemen. Het Evian detox-programma geeft aan hoe en wanneer je het beste water kunt drinken om optimaal te hydrateren. Een setje, bestaande uit 1,5 literflessen Evian en een sixpack halveliterflesjes voor onderweg helpt daarbij. Een brochure over ontslakken is meeverpakt. zie ook evian.com.

Toch nog even over roken...

Toch nog even over roken...

Dat roken slecht is voor de longen, dat wisten we al. En dat de huid aanzienlijk sneller veroudert door roken, dat wisten we ook wel. Maar onlangs heeft de Universiteit van Lausanne een onderzoek gehouden, waaraan niet minder dan 1,2 miljoen mensen aan meededen. En hieruit kwam naar voren, dat rokers aanzienlijk vaker diabetes type 2 ontwikkelen dan niet-rokers. Bij het roken van meer dan 20 sigaretten per dag bestaat er - schrik niet! - zestig procent méér kans op het krijgen van diabetes type 2. En bij matige rokers kwam dat percentage nog altijd uit op ca. 30%... Beste rokers, stevig of matig, wees je er van bewust!

Hersenkraker

Hersenkraker

Hoe groter het brein, des te minder Alzheimer...
Er werd al jaren intensief onderzoek gedaan naar het antwoord op de vraag, waarom sommige mensen tot aan hun dood nog heel scherp van geest zijn, hoewel autopsie uitwees dat de hersenen veel plaques bevatten die duiden op de ziekte van Alzheimer. Nu is gebleken, dat die mensen met een haarscherp geheugen letterlijk een groter brein hebben dan gemiddeld, en dat dit mogelijk de bescherming is tegen de veranderingen in de hersenen die kunnen optreden bij Alzheimer. Ontdekt werd, dat de plek waar het geheugencentrum zit, de zogenaamde hippocampus, bij deze categorie mensen 20 procent groter is dan bij mensen met dezelfde hoeveelheid plaques, maar van wie al vóór hun overlijden bekend was dat ze Alzheimer hadden. E.e.a. werd gemeld in een verslag van de American Academy of Neurology.

Even een visje uitgooien...

Even een visje uitgooien...

In de afgelopen paar jaar is de hoeveelheid vis die wij Nederlanders consumeren, aanzienlijk toegenomen. Geen wonder, want steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat vis gezond is; gezonder dan elke dag (rood!) vlees. Er wordt ook veel propaganda gemaakt voor het eten van meer vis. Helaas heeft deze ontwikkeling ook een keerzijde: door de intensieve bevissing raken meer andere zeebewoners in de netten verstrikt, zoals haaien, schildpadden en dolfijnen. Bovendien raken de zeeën leeggevist. Tijd om even stil te staan bij de feiten. Er is tegenwoordig, net als verantwoord(e)e textiel, vlees en hout, "goede vis". We hebben het dan over vis die duurzaam wordt gevangen of gekweekt.Kijk maar eens op www.goedevis.nl, bij VISwijzer, of jouw lievelingsvisje duurzaam is en lees de nadere uitleg over duurzaam vissen.

Sappige details...

Sappige details...

In een tijschrift vonden we een artikeltje over een initiatief dat ons aanspreekt: een nieuwe groep "juice bars" waar heerlijke, gezonde vruchten- en groentesappen, smoothies, fruitsalades en wraps te koop zijn. Momenteel zijn er vier vestigingen: 2 in Rotterdam, 1 in Nijmegen en 1 op Schiphol. Hopelijk komen er nog veel meer, verspreid over het land! Kijk voor meer info op: www.juicydetails.nl

Gewichtstoename tijdens de koude dagen voorkomen

Gewichtstoename tijdens de koude dagen voorkomen

In de herfst en de winter kom je snel aan, vooral met de feestdagen. Met deze tips zorg je ervoor dat je niet aankomt in deze tijden.

  • Eet zo weinig mogelijk dierlijke vetten, zoals worst, boter, salami en vette kazen. Vervang deze door vis en olijfolie.
  • Eet veel groente en fruit, deze bevatten veel vezels, mineralen en vitaminen.
  • Drink zo min mogelijk alcohol, vervang deze door vruchtensap.
  • Beweeg veel, je kunt bijvoorbeeld tijdens de feestdagen met de hele familie gaan wandelen.
Afvallen: chillen!

Afvallen: chillen!

Nog een aardig weetje in deze dure tijden: als je de verwarming wat lager zet, en je lichaam wat afkoelt, krijg je meer de neiging om te bewegen. Hierdoor wordt de boel van binnen een beetje opgestookt, zodat je op alle fronten lekker bezig bent: goed voor de portemonnee; goed voor het milieu, goed voor je lijf èn voor je lijn! Vet cool!

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.