Cool bericht

Cool bericht

Hier volgt een wake-up call:
Het is winter. En koud. We weten het. En toch geven we je deze tip: zet als je onder de douche staat, zo'n tien seconden voor je de kranen dichtdraait, alvast die warme kraan eens uit. En blijf eronder staan, natuurlijk.... Toegegeven, er is veel lef voor nodig. Maar het is een mega-oppepper voor je huid, je hele lichaam, je bloedsomloop, je zelfvertrouwen en... die mist en spinnenwebben in je hoofd zijn echt totaal verdwenen; je bent weer helemaal wakker! Nog een extra voordeel: je spaart het milieu. Moet je het natuurlijk wel elke keer doen!

Smeuïg bericht

Smeuïg bericht

Wie heeft ze niet in deze koude tijden: koude voeten en/of handen... Hier volgt een "smerige" tip: doe er voor je gaat slapen een laag dikke, romige crème op en trek katoenen sokken c.q. handschoenen aan. Hierdoor zullen de desbetreffende lichaamsdelen lekker warm worden en blijven en bovendien zullen ze de volgende ochtend poezelig zacht aanvoelen!

Feitjes om even bij stil te staan...

Feitjes om even bij stil te staan...

Met flink wat vrije dagen in het vooruitzicht en met veel mensen om je heen met de feestdagen, is het goed om eens even bij het volgende stil te staan:

Samen met de telefoon zijn muis en toetsenbord van de computer een ware bron van bacteriën, zo heeft onderzoek door de universiteit van Arizona uitgewezen.

Even griezelen: Er zitten op een gemiddeld bureau vierhonderd keer zoveel microben als op een toiletbril...

Maar de telefoon is pas echte horror: die bevat 25127 microben; het toetsenbord 3295 en de muis 1676 microben. En als deze voorwerpen gebruikt worden door mensen die verkouden zijn, dan kan dit aantal microben zich ook nog eens verdubbelen.

Zo rond de kerst en oud-en-nieuw-periode bereikt het verkoudheidsvirus vaak z'n hoogtepunt. Iets om rekening mee te houden. Ga in de kerstvakantie eens even flink tekeer en geef deze apparaten eens een poets- en ontsmettingsbeurt en denk voortaan wat meer aan de hygiëne, ook als je verkouden bent. O, en neem de toiletbril meteen even mee in je poetswoede!

Grootverpakkingen maken dik

Grootverpakkingen maken dik

Kijk om je heen in de surpermarkten: verpakkingen van chips, snoep etc. worden alsmaar groter. Dit kan voordeliger zijn voor de portemonnee, maar zeer zeker niet voor de gezondheid. Volwassenen en grotere kinderen eten niet zozeer uit honger, maar uit gewoonte. Velen gaan door met eten tot de zak leeg is. Het is dus verstandiger voor de lijners onder ons, om toch voor kleinverpakkingen te kiezen. En het is nog veel verstandiger, om alle chips en snoepgoed te laten staan te vervangen door verstandiger knabbelmateriaal. Elders op deze site staan legio ideeën.

Vezelig bericht

Vezelig bericht

Een grootschalig Amerikaans onderzoek gedurende 19 jaar onder tienduizend mensen heeft onomstotelijk bewezen dat hoe vezelrijker iemand eet, hoe minder kans hij loopt op hart- en vaatziekten. Uit het onderzoek bleek dat met name de in water oplosbare vezels deze bescherming bieden. Ze komen voor in bonen, gerst, haver, erwten en rogge.

Groene thee en artisjokken

Groene thee en artisjokken

Een onderzoek in het Amerikaanse tijdschrift The American Journal of Clinical Nutrition stelt dat "groene thee thermogene eigenschappen heeft en vetoxidatie sterker bevordert dan alleen uit het cafeïnegehalte kan worden verklaard.

Voedingsdeskundigen weten dat artisjokken de lever helpen om vet sneller om te zetten. Een beter functionerende lever bevordert de stofwisseling en de gewichtsbeheersing.

Wist je dat..?

Wist je dat..?

  • Het eten van 3 porties fruit per dag de kans op maculaire degeneratie aanzienlijk vermindert? Dit is een van de grootste oorzaken van blindheid. Vrouwen die hoge hakken dragen vier keer meer kans hebben op voetproblemen?
  • Door regelmatige blootstelling aan rook de kans op vroegtijdig sterven voor niet-rokers met 15% toeneemt?
  • Het meeroken door een niet-roker de kans op hart- en vaatziekte met 30% doet toenemen?
  • Vrouwen die een vetarm dieet volgen na de diagnose met borstkanker een betere kans hebben dat er geen recidieven ontstaan na de therapie? Dokters hun patiënten binnen enkele seconden na het beginnen van een gesprek onderbreken?
  • Zwarte thee de bloedcirculatie in de coronaire vaten verbetert? Ideaal voor mensen met hartziekte.
Groente tegen kanker

Groente tegen kanker

Spruitjes en koolsoorten hebben een nieuwe rol in de strijd tegen borstkanker. Ze spelen al een tijdje een rol in de bescherming tegen borstkanker, maar nu zou aangetoond zijn dat ze ook een rol kunnen spelen in het genezingsproces van borstkanker. Researchers van de Universiteit van Lancaster voedden kankercellen met doses van zo'n 350 mg van de in de natuur voorkomende stof 13C. Dit is ongeveer net zoveel als een goede dosis kool. Wanneer deze dosis 13C werd gecombineerd met chemotherapie, gingen de tumorcellen dood. De proeven zijn in de eerst fase van onderzoek, maar dit is al een doorbraak voor veel kankerpatiënten. 13C vind je in broccoli, bloemkool en boerenkool.

Uit eten een probleem als je op je gewicht wilt letten? Welnee...

Uit eten een probleem als je op je gewicht wilt letten? Welnee...

Je kunt in elk restaurant gewoon die dingen nemen die het beste voor je zijn en je laat van alles een deel staan. Maar het is in dit verband wel leuk dat er restaurants bestaan die rekening houden met mensen die speciale wensen hebben vanwege de lijn, of een bepaald dieet. Het zijn er ca. zevenhonderd, verspreid over Nederland. Kijk op www.dinnersite.nl/dieten om te checken waar ze zijn.

Het betere voetenwerk

Het betere voetenwerk

Nee, dit gaat niet over schoenen. Of voetverzorging. Wij kwamen een interessante website tegen, waarop je kunt zien hoe milieubewust jij bent en hoe je (nog) milieubewuster kunt worden. Je kunt door middel van een vragenlijst je "mondiale voetafdruk" laten berekenen. Die voetafdruk staat symbool voor het aantal hectare van de aarde dat nodig is voor de productie van bijvoorbeeld het door jou verbruikte voedsel en papier.

Kijk eens op www.voetenbank.nl om te zien of je op deze voet verder kunt gaan, of dat jouw manier van omgaan met de aarde op staande voet dient te veranderen!

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.