Test: Ben jij een HSP?

Test: Ben jij een HSP?

Naar aanleiding van het vorige artikel over HSP's, hier een vragenlijst, samengesteld door Elaine N. Aron, waarmee je kunt testen of je een HSP bent. Wanneer je meer dan 14 vragen met "ja" beantwoordt, ben je waarschijnlijk hoogsensitief.

» Lees verder

HSP: High Sensitive Person

HSP: High Sensitive Person

Vandaag een artikel over HSP. HSP betekent High Sensitive Person, oftewel: Hoogsensitief Persoon. Een op de vijf mensen is een HSP. In dit artikel volgen wat kenmerken van een HSP. Wellicht is dit heel herkenbaar, voor jou, of iemand uit je omgeving en vallen ineens de puzzelstukjes op hun plek.

» Lees verder

Numerologie

Numerologie

In de natuur heeft ieder getal een eigen trillingsgetal. Dit getal komt overeen met bepaalde eigenschappen die iets over jou zeggen. Er bestaat een aantal verschillende manieren om via numerologie te berekenen wat jouw getal is. Zo kun je bijvoorbeeld je getal berekenen aan de hand van je naam of je geboortedatum.

» Lees verder

Aurareading

Aurareading

Ieder levend wezen heeft een energieveld om zich heen. Dit energieveld - ook wel lichtveld genoemd - heet een aura.

De aura is nauw verweven met onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid en kan zelfs onze ontwikkeling, emoties en ons karakter weergeven. Hoewel we dus allemaal een aura hebben, is dit voor de meesten van ons nou niet bepaald iets waar we ons dagelijks mee bezighouden, of zelfs maar bewust van zijn.

» Lees verder

Irisdiagnostiek

Irisdiagnostiek

De irisdiagnostiek is een duizenden jaren oude methode. Andere benamingen ervoor zijn: ogendiagnostiek, iriscopie, oftalmoscopie en oftalmotrope fenomenologie. Letterlijk betekent iriscopie: "het doorzoeken van de regenboog". Dit laatste vanwege het feit dat de iris ook wel regenboogvlies wordt genoemd.

» Lees verder

Mediteren

Mediteren

Door meditatie wordt de aanmaak van stresshormomen verminderd, en gaat hoge bloeddruk en schadelijk cholesterol omlaag.
Onderzoek heeft uitgewezen dat sterfte door hart- en vaatziekten en kanker kan afnemen bij dagelijkse meditatie.

» Lees verder

Chakra-therapie

Chakra-therapie

Deze therapie behoort tot de categorie alternatieve geneeswijzen. Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk "draaiend wiel". Chakra's zijn de "knooppunten" op ons lichaam; de "energie-centra", die allemaal corresponderen met een bepaald lichaamsgebied en de daarin aanwezige lichaamsdelen en organen.

» Lees verder

Fytotherapie

Fytotherapie

Fytotherapie behoort tot de oudste ons bekende behandelmethoden en betekent "het beoefenen van de kruidengeneeskunde".
Vroeger werden de kruiden meestal door therapeuten zelf verzameld, maar tegenwoordig komt dit nauwelijks meer voor en worden de grondstoffen verkregen via fabrikanten die over eigen kruidentuinen beschikken.

» Lees verder

Qi Gong

Qi Gong

Veel mensen hebben gehoord van de bewegingsoefeningen die Qi Gong genoemd worden en die preventief werken op je gezondheid. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een medische vorm van Qi Gong bestaat. Het is een hele krachtige geneeswijze, die werkt met kleuren, symbolen, bewegingen en gedachtenkracht.

» Lees verder

Autogene training

Autogene training

Autogene training betekent zelf oefenen. Het is een ontspanningsmethode die het mogelijk moet maken om organen te beïnvloeden. Door zich goed te concentreren en bepaalde oefeningen vaak te herhalen, leert u hierbij om zichzelf onder hypnose te brengen. U kunt de methode gebruiken om zich terug te trekken uit situaties die spanning geven.

» Lees verder

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.