Voordelen Superfoods

Voordelen Superfoods

Superfoods, wie heeft er nog niet over gehoord? Deze super gezonde voedingsmiddelen zijn overgewaaid uit Amerika en momenteel heel populair. Maar wat zijn superfoods nu eigenlijk

Wat zijn superfoods

Superfoods zijn voedingsmiddelen die voor 100% uit de natuur komen en heel goed zijn voor de gezondheid. Al snel denk je dan aan hennepzaad, chiazaad, Goji bessen, tarwegras en kokos. Dit zijn de wat apartere producten die je niet zo snel in een gewone winkel tegenkomt. Maar wist je dat bijvoorbeeld kiwi’s ook superfoods zijn? Allerlei soorten groeten en fruit die je gewoon in de supermarkt kunt kopen vallen ook onder de term ‘superfood’, omdat ze super gezond zijn! Denk aan broccoli, advocado, boerenkool, spinazie en tomaten. Voor superfoods hoef je dus niet naar dat ene speciaalzaakje, ook gewoon in de supermarkt zijn superfoods te vinden.

Eigenschappen superfoods

Superfoods zijn super gezond. Maar wat is nu het verschil tussen gewone voeding en superfoods? Wat superfoods onderscheidt van andere voeding is dat de voedingswaarde van superfoods perfect is. Ook bevatten ze weinig vet en suiker. Laat staan smaak- of kleurstoffen! Daarnaast hebben ze veel meer eigenschappen die extra gezond zijn. Zo dragen superfoods bij aan een snellere stofwisseling, zijn ze goed voor het hart en geven een goed gevoel en meer energie.

Gebruik superfoods

Superfoods zijn te verwerken in allerlei verschillende gerechten. Zowel ’s ochtends bij het ontbijt, bij de lunch of ’s avonds tijdens het avondeten is het mogelijk om superfoods in je maaltijd te verwerken. Zelfs in taarten en koekjes is het mogelijk om gezonde voedingsmiddelen te gebruiken. Zo is cacaopoeder heel geschikt om taarten en koekjes mee te bakken.
Als ontbijt zou je bijvoorbeeld het zoete Maca poeder door je yoghurt, melk of vruchtendrank kunnen gooien. Of strooi wat chiazaad door je ontbijtgranen of meng het door de pindakaas. Chiazaad is ook heel lekker door de soep en door sauzen. Als toetje is het heerlijk om kokos in plaats van suiker te gebruiken in ijs of andere nagerechten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het gebruik van superfoods. De mogelijkheden zijn eindeloos! Gebruik je fantasie of zoek lekkere recepten en het eten van superfoods gaat als vanzelf!

 

Toegevoegd op: 24-03-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.