Verkoudheid - nog even wat feitjes

Verkoudheid - nog even wat feitjes

We hebben er al eerder over geschreven, maar nu het winterseizoen weer voor de deur staat en om ons heen al driftig gekucht en gesnotterd wordt, kunnen we het niet laten om toch nog even de feiten op een rijtje te zetten en fabeltjes uit de wereld te helpen.

  • Per jaar melden zich ongeveer 1,1 miljoen mensen bij hun huisarts met verkoudheidsverschijnselen.
  • Wat is verkoudheid nu eigenlijk precies? Een ontsteking van het slijmvlies in de neus- en keelholte, die door een virus wordt veroorzaakt.
  • Fabeltje: van fietsen of buitenlopen met nat haar, op de tocht staan of zitten, of zonder jas buiten lopen word je verkouden. Dit klopt niet. Maar: het kan wel zo zijn, dat hierdoor je weerstand lager wordt, zodat je meer ontvankelijk en vatbaar bent voor virussen.
  • Een verkoudheid duurt zo'n vijf tot zeven dagen, maar het kan ook wel 2 weken duren voordat je weer helemaal op de been bent.
  • Wist je dat een volwassene gemiddeld zo'n twee- tot vijfmaal per jaar verkouden is? Bij kinderen is dat zelfs zo'n zes tot tien keer per jaar!
  • Er zijn veel remedies om verkoudheden te lijf te gaan, maar tot nu toe is er geen enkele die een verkoudheid echt kan genezen; uitzieken is de enige effectieve oplossing. Wel zijn er veel "huismiddeltjes" die de klachten (tijdelijk) kunnen verminderen, zoals bijvoorbeeld stomen onder een handdoek, met eventueel wat eucalyptus of menthol of kamille in het water.

Wij wensen je een virusvrije winter!

Toegevoegd op: 12-11-2008 | Categorie: Overige onderwerpen | Printversie

Reacties op dit artikel

cobie schreef:

hallo .ik ben voor jaren terug echinaforce van dr vogel gaan gebruiken ,als de r'" in de maand is ,dat doe ik al jaren en ik ben haast nooit verkouden mischien een beetje maar is zo weer over,maar het ene lichaam is het andere niet dus de een helpt het wel maar een ander weer niet,gewoon proberen .suc6

# 19/11/2008

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.