Stimulans om te sporten

Stimulans om te sporten

Heb jij er ook zo'n moeite mee om iedere keer uit je werk thuis te komen, je tas in te moeten pakken en jezelf weer naar die sportschool toe te moeten slepen? Het is simpelweg niet makkelijk om gedisciplineerd te blijven. Hieronder kun je wat tips en trucs lezen waardoor je weer gestructureerd naar de sportschool kunt gaan. Want wie mooi wil zijn, moet discipline hebben! Of simpelweg een paar handige weetjes;)

De allereerste tip die ik je ga geven is dat je een nieuwe sportoutfit moet aanschaffen. Wanneer je dit doet voel je je lekkerder wanneer je in de sportschool bent. De nieuwe kleren zitten comfortabel en je ziet er nog blits uit ook. Dit is de basis voor een gestructureerd gezond sportleven. 

De tweede tip die ik je ga geven is dat het ontzettend belangrijk is om een lekkere lijst van muziek samen te stellen. Het is noodzaak dat je een wat snellere muziekstijl uitkiest. Je kunt hierop lekker rennen op die loopband, of vol op aan de gewichten hangen. Het is namelijk zo dat je minder bewust bent van je inspanning wanneer je muziek draait. Het zorgt voor een positieve afleiding waardoor de hele oefening als het ware bijna vanzelf gaat.

Er zijn wetenschappers die dit fenomeen onderzocht hebben en zij komen met de conclusie dat de prestaties met 15% verbeterd worden door de positieve afleiding van een heerlijk muziekje. Daarbij kan je door muziek ook nog eens getriggerd worden. Wanneer je aan het sporten bent en je ineens een nummer hoort waar je heel erg van houdt zul je ineens een energie boost kunnen krijgen waardoor je nog sneller gaat rennen!

De derde en ook laatste tip is ook zeer waardevol. Wanneer je een maandje gestructureerd bloed, zweet en tranen hebt verloren in de sportschool, en je een beetje resultaten ziet, moet je genieten van je lijf! Ga lekker voor die spiegel staan en wees trots op jezelf. Geniet van de vooruitgang die je boekt en denk er dan aan hoeveel meer je nog kunt bereiken! Ga lekker naar de winkel en pas bikini's en shirtjes en merk hoe je lijf veranderd is!

Om je een toffe workout muziek mixtap in het schoot te werpen heb ik hieronder een link geplaatst!
Heel veel succes met het boeken van progressie!

Workout music!

 

Toegevoegd op: 12-06-2014 | Categorie: Fitness | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.