Nakuur: Nolvadex en Clomid

Nakuur: Nolvadex en Clomid

Het gebruik van anabole steroïden zal er toe leiden dat de lichaamseigen productie van testosteron grotendeels of zelfs geheel stil komt te liggen. Dit wordt veroorzaakt door dat het lichaam een overdosis testosteron waarneemt. Erg vervelend als je stopt met kuren omdat je dan helemaal geen testosteron in je lichaam meer hebt. Het gevolg hiervan is spierafbraak. Je kunt dit voorkomen door een goede nakuur te doen.

Hoe zwaarder de kuur, hoe moeilijker het herstel. Dit geldt ook voor de lengte van de kuur: hoe langer de kuur, hoe langer meestal ook het herstel zal duren. Dit heeft ook te maken met het krimpen van de testikels na een lange periode van inactiviteit.

Nolvadex en Clomid zorgen ervoor dat de lichaamseigen testosteronproductie weer op gang komt. Clomid en Nolvadex zijn zogemaamde SERM's (Selective Estrogen Receptor Modulator) dat wil zeggen dat ze in sommige weefsels als een zeer zwak oestrogeen reageren en in andere weefsels juist als anti-oestrogeen. Dat wil zeggen dat ze de oestrogeenreceptor blokkeren zodat zeer sterke oestogenen zoals estradiol hun werk niet kunnen doen. Nolvadex en Clomid worden daarom ook wel oestrogeenblokkers genoemd.Verder geven Clomid en Nolvadex een signaal af aan de hersenen dat er weer testosteron geproduceerd dient te worden.

Dosering Clomid en Nolvadex

De dosering verschilt sterk per persoon. Bij Clomid begint men meestal met 100 mg per dag voor een paar weken en bouwt dit af. Voor Nolvadex begint men meestal met 50 mg per dag en bouwt dit tevens af.

Wanneer de nakuur beginnen?

De start van de nakuur wordt bepaald door de AAS met de langste ester. Het AAS-nivo in het bloed moet namelijk ver genoeg gedaald zijn wil een nakuur zin hebben. Bij teveel externe AAS blijft je eigen testosteronproductie namelijk onderdrukt ook al gebruik je de combi Clomid/Nolvadex.

Tijd na de laatste injectie/toediening alvorens de nakuur te beginnen:

 

 • Anadrol: 1 dag
 • Dianabol: 1 dag
 • Deca: 3 weken
 • NPP 4 dagen
 • Tren Prop 4 dagen
 • Test prop 4 dagen
 • Winstrol 1 tot 2 dagen
 • Sustanon 2,5 tot 3 weken
 • Test Enant 2 weken
 • Tren Enant 2 weken
 • Primobolan 10 tot 14 dagen
 • Boldenone 17 tot 21 dagen
 • Test Cyp. 14 dagen

Bron: DutchBodyBuilding.com.

Zie ook het artikel over dianabol.

Toegevoegd op: 26-11-2007 | Categorie: Fitness | Printversie

Reacties op dit artikel

edward schreef:

kijk hier voor een vergelijking van alle steroïden om te zien welke voor jou het best lijk en wat de nadelen er van zijn steroïden

# 27/08/2010

peter schreef:

Ik heb 4 weken elke week 1 spuit gedaan van decan en sustanon is het nakuur nodig by my want ben vorige week al gestopt met kuren ..?

# 27/03/2013

kevin schreef:

Ik ga over een paar weken winstron tabs gebruiken voor Een kuur van 6 weken is t dan ook nodig... een na kuur

# 18/02/2014

kevin schreef:

En zijn de winstrol tab echt zo slecht voor je als Men beweer

# 18/02/2014

Partymuscle01 schreef:

deze info is allang achterhaald, tamoxifen op 50mg?! pffff

# 20/03/2012

jwz schreef:

Ik ga nu voor het eerst een kuur nemem van sustanon Injectie 1 x per week 250 mg 10 weken lang is een Is een nakuur dan echt nodig??

# 06/05/2012

Mark schreef:

Ja JWZ nakuur is dan echt nodig! Tenzei je jezelf naar de kloten wilt helpen. Eerst kennis opdoen over aas en daarna kuren. En inderdaad kloppen de doseringen die hier staan niet Meer.

# 19/06/2012

Maks schreef:

Is nakuren met winstrol nodig?

# 16/06/2014

Jair schreef:

nakuur is ALTIJD nodig!!!!! zelfs bij 40mg Dbol, kan er niet tegen dat mensen gewoon gaan kuren denkend dat het ''wonder'' supps zijn en geen kennis ervan hebben of zich erin willen verdiepen.. dus dames en heren, voordat jullie beginners gaan kuren met dbol,test e, tren, winstrol or what ever.. CHECK YOUR MEDICATION for YOUR SITUATION!!! als jullie vragen hebben over kuren mail me dan op jairboesten@gmail.com

# 21/11/2014

canna schreef:

Winstrol onderdrukt niet, dus kan zonder nakuur! De rest altijd nakuren!

# 05/12/2014

davy schreef:

ik ben domweg begonnen zonder na te denken met anadrol 25 mg tabs welke nakuur moet ik doen en waar kan ik die vinden?

# 20/12/2014

ari schreef:

Ik ben 3maand geleden met oxy begonnen (6week kuur) en ben de laatste week vergeten in te nemen... (heel dom) maar neem nogsteeds 1 tablet voor het trainen bijna dagelijks. (Is dit gevaarlijk) en kan ik nogsteeds die na kuur nemen?

# 10/02/2016

Ser schreef:

Ik heb nu 12 weken test en tren gekuurd hoelang moet ik dan nakuur gebruiken

# 29/02/2016

Mo schreef:

Ik wil een kuur van Deca-durabolin beginnen van 200 mg per week maar ik weet niet voor na kuur hoeveel clomid en hoe lang moet ik gebruiken.

# 01/03/2016

Reggi schreef:

Ik heb 2 jar geleden Dom weg een kuur van veschillende pillen en injecties gebruikt, op advise van een zeerervaren person,nut twee jaar later,denk ik dat mm nakuur niet goed heeft gewerkt,ik heb nu manboobs, kan ik twee jaar na gebruik nog nakuren met novadex en clomid.?

# 07/06/2016

King12 schreef:

Ik gebruik nu 1 week lang oxymetholone en wil 30 dagen max me kuur gebruiken. Alleen wanneer kan ik met nolvadex beginnen nu al of na me 30 dagen oxymetholone??

# 16/07/2016

Peter schreef:

Ik heb 6 weken geleden een winstrol kuur tabs gedaan nou is mijn libido nog erg laag en heb geen nakuur gedaan kan ik nu als nog een nakuur nolvadex pakken om beter te herstellen mvg

# 27/07/2016

Patrick schreef:

Ik een jaar geleden gekuurd , heeft het nog zin om een natuur te nemen ?

# 12/04/2017

Kleine ballen schreef:

Wat een doelloze vragen hierboven. Whahaha ik hoop dat jullie helemaal weggeschrompeld zijn. Kuren doe je met verstand en een goede voor- en nabereiding!

# 11/05/2017

Hahahaha schreef:

Sukkels

# 23/06/2017

hulp schreef:

Geen nakuur doen is dom, ga direct naar de dokter en zeg wat je gedaan hebt en laat je bloedtesten. Waarschijnlijk Clomid/ Nol/ hcg / hmg nodig om alles weer op te starten.

# 21/07/2017

Joycy schreef:

Na hoeveel tijd ben je hersteld van nakuur en terug sexueel actief ?

# 30/07/2017

duizeligheid schreef:

Na een jaar kuren bijna nonstop, min 1 test 300 per week of max 1000mg waar bij deca tren enz.. nu stoppen en nakuren met nolvadex en pregnyl injectie. nog evenwichtstoornisen en zeer zwaar verzwakt, slecht zicht enz.. wat doen om beter te voelen?

# 07/08/2017

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.