Kind- en gewichtsvriendelijke maaltijden

Kind- en gewichtsvriendelijke maaltijden

In het kader van het artikel "overgewicht bij kinderen" geven wij vanaf nu nog wat suggesties voor "kind- en gewichtsvriendelijke" maaltijden. Overigens zijn wij er geen voorstander van om kinderen als regel ander voedsel en aangepaste maaltijden te geven; leer ze zo gauw mogelijk mee te eten met wat de pot schaft, mits die pot gezond voedsel bevat, natuurlijk!

Hou jezelf niet voor het lapje; kinderen zien hun ouders als voorbeeld, dus dat voorbeeld zullen zij volgen. Je kind heeft - net als jijzelf trouwens - recht op een gezond, fit, energiek leven; ontneem ze dat niet door verkeerde voedingsgewoonten en te weinig beweging. Wees je ervan bewust wat je je kind daarmee aandoet (en daarmee ook jezelf!). Een jong kind kan niet kiezen wat het te eten krijgt; jij als ouder kiest ervoor wat je voor die dag koopt en klaarmaakt als maaltijd; JIJ hebt wèl die keuze! Laat het vanaf nu een weloverwogen keuze zijn, in ons aller belang en vooral in het belang van je kind, van zijn of haar toekomst en die van de samenleving.

Vandaag recept nummer 1. Een tussendoortje voor speciale gelegenheden (verjaarsfeestje; vriendjes/vriendinnetjes die komen spelen)

Volkorensoepstengels met dipje

(Bereidingstijd ca. 5 minuten)

Benodigdheden:

(voor 4-8 kinderen)

  • 8 volkorensoepstengels
  • 1 eetlepel topisch diksap
  • 50 gram MonChou

Bereidingswijze:

  • Roer de MonChou met een vork los in een schaaltje of kommetje en meng hier het diksap door.
  • Zet de soepstengels in een groot glas en zet de "dipsaus" erbij.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie:

110 kcal, 3 g eiwit, 7 g vet, waarvan 4 g verzadigd), 9 g koolhydraten.

Toegevoegd op: 21-11-2008 | Categorie: Recepten | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.