Detoxen en ontgiften

Detoxen en ontgiften

Voor een stralende huid, opgewekt in het leven staan en je helemaal gezond voelen zweren sommigen bij ontgiften. Bewust met een gezond eetpatroon bezig zijn is altijd fijn, maar aan ontgiftingskuren, ook wel detox kuren genoemd, wordt toegeschreven dat het kan helpen bij verscheidene gezondheidsklachten, van vermoeidheid en een slechte spijsvertering tot acne.

Ontgiften en het dagelijks eetpatroon

Een Westers eetpatroon, met veel koffie, alcohol, tabak, geraffineerde suiker en verzadigde vetten, kan leiden tot een overschot aan gifstoffen in je lichaam. Dit overschot zorgt ervoor dat de gifstoffen niet meer goed afgebroken kunnen worden en je lichaam ontregelt raakt. Je voelt je niet alleen ongezond, maar je verbrandt ook minder vet. Door te ontgiften is het mogelijk om je weer helemaal gezond te voelen en als bonus wat extra kilo’s kwijt te raken.

Wat voor detox-kuren zijn er?

Er zijn verschillende manieren om te ontgiften: het Limonade Dieet, ook wel bekend als “The Master Cleanser,” de 28 Day Raw Detox, het Clean Diet, de Jump Start Juicer. Wat voor kuur of dieet je ook volgt, het doel is om alleen natuurlijke voedingsmiddelen te eten of drinken die de functie van de lymfe, nieren en de lever helpen met de processen die gifstoffen onschadelijk maken. Hierbij is het drinken van veel water en kruidenthee cruciaal. Ook het innemen van voedingssupplementen kan je helpen je zo snel mogelijk weer gezond te voelen.

Voor- en nadelen van ontgiften

Er zijn nadelen aan ontgiften: kilo’s die je kwijt raakt zijn watergewicht en als je weer gewoon gaat eten komen de kilo’s er ook weer aan, het is moeilijk om een kuur vol te houden de eerste dagen, en tijdens de kuur kun je je minder gezond voelen doordat je bepaalde voedingsmiddelen mist. Ontgiften kan ook veel voordelen hebben: gewichtsverlies, meer energie, een mooiere huid, en een betere gezondheid. Belangrijker, het ontgiften van je lichaam kan een sterke motivatie zijn om gezonder te gaan leven: de bewustwording van je eigen gezondheid maakt het makkelijker om op de lange termijn een gezonde levensstijl te handhaven.

Toegevoegd op: 01-05-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.