Effectief trainen met een crosstrainer

Effectief trainen met een crosstrainer

Een crosstrainer is een uitermate geschikt apparaat voor een all-round training. Het is een combinatie 4 andere apparaten in één fitnessapparaat: de loopband, een fiets, een step en cross country ski-trainer.

Een crosstrainer is een apparaat dat je hele lichaam traint, je gebruikt je armen even veel gebruikt als je benen. Met een crosstrainer kun je effectief verschillende spieren trainen: de schouders, de rug, triceps, biceps, borst, bilspieren, kuiten, heupen en de dijen.

Een crosstrainer helpt je meer calorieën te "verbranden" dan bijvoorbeeld fietsen, roeien of hardlopen en helpt je gericht vet kwijt te raken. Met drie keer per week 20 minuten trainen, kun je je lichaam (bij normale levenstijl) op gezond gewicht houden. De meest effectieve crosstraining is een intervaltraining.

Waar moet u op letten bij het kopen?

  • Hoe langer de lengte pas van een crosstrainer hoe meer trainingsresultaat.
  • Bij een crosstrainer met een langere lengtepas is het energieverbruik hoger. (U verbruikt dus meer calorieën)
  • Een "drummagneet" systeem traint lekkerder dan een vliegwielsysteem.
  • De draaipunten moeten dubbel gelagerd zijn.
Toegevoegd op: 28-04-2007 | Categorie: Fitness | Printversie

Reacties op dit artikel

Hans schreef:

Kunt u mij mischien een tip geven wat op dit moment een goeie crosstrainer die over genoemde punten beschikt.

# 27/08/2007

L.Verduijn schreef:

U vermeld; De meest effectieve crosstraining is een intervaltraining. Hoe ziet (gebruik ) deze interval training er dan uit?

# 16/01/2008

- schreef:

Volgens mi is zo'n crosstraining toch zo'n training met die bergen? Dat je zeg maar hellingen moet lopen en na een paar minuten weer normaal moet lopen..

# 23/02/2008

chris schreef:

Wij hebben zelf een Ketler csosstrainer en deze kun je op zwaarte en inderdaad op bergen en hellingen instellen. Bevalt zeer goed

# 27/03/2008

rose schreef:

een interval training is dat je langzaam begint dus op laag niveau en dan weer snel naar hoog niveau gaat. bijv,op niveau 4 2minunten en op niveau 6 1 minuut en ga je weer terug naar 4 en zo voer je het op tot niveau 10,

# 06/04/2012

Loes schreef:

Wij hebben een crosstrainer van de gamma! Bevalt ook zeer goed,en staat zo af en toe in een actiefolder en is ook op bepaalde functies in te stellen

# 14/07/2014

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.