Cardio training: vet verbranden

Cardio training: vet verbranden

Overgewicht wordt een steeds meer besproken onderwerp. Het wordt ook een steeds groter probleem. Cardiotraining is een effectieve manier om van je overgewicht af te komen. Helaas duren deze trainingen vaak erg lang en hebben mensen moeite met de tijd en motivatie hier voor te vinden. In dit artikel bespreken we de voordelen en methoden van cardiotraining.

Wat is cardiotraining?

Cardio is een afkorting van cardiovasculair, wat betekent dat je hartslag omhoog gaat. Bij cardiotraining werk je op 60% a 70% van je hartslag. Het is langdurig bewegen, maar niet zodat je je longen uit je lijf jaagt. Bij cardio training moet je denken aan fietsen, hardlopen, roeien, zwemmen, steppen enz.

Voordelen van cardiotraining

  • Het is een uitstekende manier om overtollige energie (calorieën) te verbranden, doordat de temperatuur van je lichaam stijgt, en je hart het vet “wegpompt”.
  • Het verhoogt je longcapaciteit.
  • Het verbetert de conditie van je hart, waardoor de kans op hartaanvallen vermindert, je bloeddruk afneemt en je cholesterolgehalte afneemt.

Hoe vaak moet je trainen?

Om vet te verbranden moet je minimaal 4 keer per week een half uur of langer sporten. Je moet op een intensiteit trainen, zodat je lichaam gaat zweten, maar je niet de longen uit je lijf traint. Het best kun je hierbij een hartslagmeter gebruiken en op 60 tot 70 procent van je maximale hartslag trainen. Hoe vaker je traint, hoe meer calorieen je verbrandt.

Om je conditie te behouden moet je ongeveer 2 tot 4 keer per week 25 minuten of langer trainen.

Welke soort cardiotraining is het best?

Geen enkele soort cardio training is het best te noemen. Je kunt het best de sport uitoefenen die je het leukst vindt, en waarmee je het meest gemotiveerd bent. Natuurlijk is het wel belangrijk om af en toe te wisselen van soort sport, omdat je zo gewenning voorkomt. Wissel bijvoorbeeld 4 dagen per week tussen fietsen, hardlopen, skaten en zwemmen. 

Toegevoegd op: 18-03-2007 | Categorie: Fitness | Printversie

Reacties op dit artikel

Coach Koen schreef:

Naast de cardio training is het van groot belang dat je ook krachttraining doet. De spieren in je lichaam verbruiken ± 70% van je dagelijkse energie. Hoe groter je spiermassa hoe meer energie je in "rust" verbruikt. Vergelijk het met een motor van de auto. kleine auto's hebben een kleine motor en rijden zeer zuinig. Grote auto's daarentegen hebben een grote motor en verbruiken veel benzine. Dat is wat je met je lichaam ook wilt. Veel energie verbuiken. (dit hoeft niet te betekenen dat we allemaal als krachtpatsers rond moeten lopen, maar je kan de body builders wel als voorbeeld nemen. zij hebben immers een laag vetpercentage bereikt dmv krachttraining) succes

# 24/04/2007

Marga schreef:

Bedankt voor je aanvulling! Krachttraining is inderdaad van groot belang om zoveel mogelijk calorieën te verbruiken per dag.

# 25/04/2007

annoniem schreef:

Hoi ik ben een meisje van 13 en ik heb nogal een buik je en ik zou die heel erg graag kwijt willen plz help me ..

# 05/06/2007

Marga schreef:

Het is allereerst verstandig om te beginnen met cardiotraining en krachttraining zoals in dit artikel genoemd wordt. Verder moet je voor jezelf eens op een rijtje zetten wat je dagelijks zoal eet. Probeer snoep, koekjes en andere tussendoortjes te laten liggen. Mocht je echt persoonlijke hulp nodig hebben dan ben ik bereid je te helpen.

# 06/06/2007

An O'Niem schreef:

Kun je ook teveel sporten/ aan krachttraining doen? Hoe zit het met spierpijn- in hoeverre moet je wachten tot de pijn weg is?

# 18/06/2007

Marga schreef:

Ja je kunt ook teveel sporten. Dan overbelast je je lichaam. Je moet altijd wachten tot je spierpijn weg is, omdat tijdens spierpijn, je spieren aan het groeien zijn. Ik zou maximaal vier keer in de week krachttraining doen en daarvan elke dag andere oefeningen. Alleen de buikspieren kun je vaker trainen omdat deze een snelle hersteltijd hebben. Cardiotraining kan in principe vaker. Maar ik zou hier ook een limiet van vier keer per week aanhouden.

# 18/06/2007

An O' Niem schreef:

Bedankt voor je reactie. Ik zal me aan de 4 keer per week gaan houden dan ;-)

# 19/06/2007

Lenard schreef:

Ik zou als reactie op 'coach Koen' de bodybuilders maar niet als voorbeeld nemen. Je zou eens moeten weten hoe ONGEZOND die bezig zijn!! Niet doen en vooral niet luisteren naar mensen die zichzelf coach noemen. Hou het sporten leuk en accepteer jezelf, leef en eet vooralgezond en beweeg verantwoord. Dan kom je al een heel eind!! groetjes Lenard

# 22/06/2007

Marga schreef:

Waar baseer je op dat bodybuilders ongezond doen? Er zijn ook mensen die normaal aan krachttraining doen om een beetje meer spieren op te bouwen. Bij meer spieren heb je nu eenmaal een hoger energieverbruik in rust, dus ik zie geen reden om het niet te doen?

# 22/06/2007

yo schreef:

ik wil afvallen mar zonder enige spiermassa te verliezen hoe kan ik da doen?

# 29/06/2007

Marga schreef:

Door jezelf niet uit te hongeren, maar door gezonder te gaan eten. Overgaan op lightproducten, geen snoep meer, geen vette hapjes etc. Daarnaast moet je aan krachttraining en cardiotraining gaan doen. Blijf voldoende eiwitten en koolhydraten eten ernaast en je spiermassa zal toenemen en je vet afnemen (je gewicht dus niet).

# 29/06/2007

Dani schreef:

Als je te veel koolhydraten eet en deze niet verbrand worden ze omgezet in vet toch ?? en al sje te veelkoolhydraten eet dan worden deze tijdens de training als eerste verbrand en dan pas het opgeslagen lichaamsvet. Hoe weet ik nu wanneer ik te veel koolhydraten eet ??

# 02/07/2007

Marga schreef:

De hoeveelheid koolhydraten maakt voor dik worden niet echt uit. Het gaat om de hoeveelheid energie (calorieen). In vet zit meer energie dan in koolhydraten. Wanneer je teveel eet, wordt het eten omgezet naar lichaamsvet. Bij het sporten zal eerst je gewone eten worden verbrand, voordat het vet verbrandt wordt.

# 02/07/2007

Jessepess schreef:

Ik heb dus gehoord dat je niet plaatselijk vet kan verbranden..Maar is er wel een bepaald cardio-apparaat waar je meer verbrand op 1 plek dan op de andere..Want ik wil dus heel graag mijn buikje kwijt...maar niet veel bij billen heupen en benen..en ik zie wel dat het werkt ..die cardio..maar ik zie ook dat ik ook veel afval bij mn heupen enzo..dat is wel weer jammer vind ik.

# 11/07/2007

Marga schreef:

Helaas is er weinig aan te doen. Misschien kun je het met buikspieroefeningen proberen?

# 02/08/2007

Abc schreef:

Ik doe afwisselend 3x per week fietsen, push ups en enkele keren zwemmen, maar lijk toch niet af te vallen? En ja, ik doe weinig tot geen tussendoortjes en eet iets meer dan de aanbevolen hoeveelheid eten.

# 06/08/2007

Bart schreef:

Train je ook wel steeds op de juiste hartslag? Zoals in het verhaaltje vermeld voor een optimaal resultaat ongeveer 60 tot 70 procent van je maximale hartslag aanhouden.

# 06/08/2007

paula schreef:

hallo kun je me ook zeggen als ik bv een kilo afval Of je dan ook in centimeters afvalt en hoeveel je per kilo moet rekeken of zo

# 10/08/2007

Marga schreef:

Beste Paula, natuurlijk val je dan ook in "centimeters af". Het is niet precies te zeggen hoeveel beweging je nodig hebt om een kilogram af te vallen. Dat verschilt per persoon.

# 14/08/2007

Liza B. schreef:

Hoi ik ben te zwaar maar let inmiddels op mijn eten en krijg zo'n 1200-1600 calorieen per dag binnen. Verder zweet ik elke dag 40 min. op m'n crosstrainer en een enkele keer doe ik Core Rhythms i.p.v. crosstraining. Ik ben hier nu een maand mee bezig. Ik raak echter gedemotiveerd. De weegschaal wijst niet minder aan en de cm's qua omtrek blijven hetzelfde. Ik weet het niet meer. Het enige wat verbeterd is mijn conditie lijkt het. Maak ik spier aan en val ik daarom niks af?Wat doe ik fout?

# 14/08/2007

Marga schreef:

Dat je spieren opbouwt zou inderdaad de reden kunnen zijn. Heb je in de 1200/1600 kcal ook al je tussendoortjes meegerekend?

# 16/08/2007

Liza B. schreef:

Ja met alle tussendoortjes meegerekend kom ik nooit boven 1650.

# 17/08/2007

Liza B schreef:

Beste Chris om af te vallen is mijn calorie iname van 1650 goed, dat heb ik door professionals laten berekenen. Ook is mij verteld dat dagelijks cardio van 40 minuten geen bezaar is. Dit heb ik overigens rustig opgebouwd. Mijn vraag was of je eerst wat spier aanmaakt en daarna pas gaat afvallen? Ik sport namelijk al 4 weken zo en heb nu een goede conditie maar nog geen gewichtsverlies. Jou advies begrijp ik niet echt, waarschijnlijk omdat ik je zinnen al niet snap. Sorry! En dat gegeven over een vrouw van 56 kg?? Als ik 56 kg zou wegen, zou ik hier niet mijn brandende vragen stellen over afvallen. Ik weeg echt veel meer. Groetjes.

# 17/08/2007

jolanda schreef:

heej ik ben vorge maand bevallen van een zoontje, dus je kan wel begrijpen dat mijn figuur niet mooi meer is, ik heb nu een buik dikkere bovenben en me heupen zijn 1.5maat breder geworden, ik wil dieeten en sporten maar ik zou niet weten wat voor dieet en welke oefeningen ik moet doen om me figuur terug te krijgen wie kan mij daar mee helpen.??? groetjes

# 27/08/2007

anoniem schreef:

hallo, ik ga al een maand gaan joggen, elke dag een beetje meer.. ik ben begonnen met 1,5 kilometer omdat ik nie meer kon, nu zit ik al aan 6 kilometer. dat doe ik nu ongeveer 4 maal per week. maar ik ben nog helemaal nix afgevallen. daarbij let ik enorm veel op mijn voeding, ik eet geen snoep, koekjes, vettig eten meer. ik probeer zoveel mogelijk groenten en fruit te eten. maar ik val helemaal nix af. als het zo gaat blijven ga ik ophouden met joggen ook. het helpt toch niet. groetjes

# 31/08/2007

Sarah* schreef:

Je moet zo absoluut niet gaan denken , je moet volhouden! Ik zelf deed het ook , en ben achteraf op 6 maand 40 kilo afgevallen ! Na eenmaand zie je er nog niets van alleen aan je vorm , maar ongeveer na 3 maand ,op je voeding letten enzo lukt het allemaal wel en ga je ongeveer 10 kilo /maand afvallen ! Je moet veeeel geduld hebben , ik dacht ook aan opgeven maar nu heb ik door de sport een strak lichaam en door mijn eten ben ik niet meer dik!! Dus hou de moed erin!

# 31/08/2007

cindy schreef:

ik fiets alle dagen een uur op mijn hometrainer en val traag af maar ik zou graag een beetje krachttraining doen voor steviger te worden maar niet breder ,hoe kan ik het beste beginnen en wil dit thuis doen

# 31/08/2007

alex schreef:

tussen 16 en 20 jaar heb ik 3x per week aan krachttraining gedaan en ben toen van 65kg naar 88kg gegaan. in middels ben ik 31 en ben ik 97kg waar zeker 5-7Kg vanaf moet. volgens meerdere voedingsspecialisten en mij bekende doktoren moest ik me juist niet richtten op het eten, lekker blijven doen wat ik altijd aan het doen was maar vooral ervoor zorgen dat mijn lichaam in rustperiode vet verbrand. Je lichaam herbouwt tijdens het slapen en verbruikt dan ook meer energie dan mensen denken. Voormij betekent dit dus weinig cardio, alleen om op te warmen en vooral lekker krachtraining doen en vooral veel water drinken om de afvalstoffen snel kwijt te raken hetgeen betekent dat ik 's nachts wel eens op moet staan om te plassen. Ben in 2 maanden inmiddels 2 kg's kwijt maar vooral 1 broekmaat kleiner geworden, vooral volhouden en doorgaan.

# 03/09/2007

mervyn schreef:

Ga hardlopen dan verbrand je het meest en je komt nog eens ergens gr mij

# 09/10/2007

laura van oosterom schreef:

ik ben 9mnd geleden bevallen van mijn zoontje. ik was 20kg aangekomen wat er nu alweer bijna af is. alleen een probleem en daar erger ik me kapot aan mijn bovenbenen zijn een stuk dikker als voor de zwangerschap. de rest valt wel af maar bij mijn benen niet. ik ben superactief en eet heel gezond. weet jij hoe je je bovenbenen dunner krijg> groetjes laura

# 11/10/2007

anneke schreef:

als je cardiotraining doet zoals ik 4x in de week. ga niet elke keer op de weegschaal staan. want dan ben je echt niets afgevallen,je verneemt het aan je kleding en je word strakker. spiermassa weegt meer als vet. gr anneke

# 21/10/2007

Denise schreef:

Ik moet centimeters afvallen van mijn taille en heupen. Ik doe nu dinsdag en woensdag pilates en oefeningen met gewichten (na een kwartiertje infietsen) Weten jullie nog bepaalde dingen die ik niet en wel moet doen. Het gaat dus om centimeters. Groetjes Denise

# 10/11/2007

Ray schreef:

Ik ben 185 cm lang en weeg 102 kg. Ik sport 1x per week waarvan ruim een half uur cardio en een half uur krachttraining waaronder veel buikspieren. Eet gezond en gevarieerd maar val geen gram af. Wie heeft er tips om toch wat af te vallen.

# 06/12/2007

lotje schreef:

hallo vraagje ik ben de zwaar en doe er alles aan het gewicht er af te krijgen. Dat lukt ook ik zwem 3 x per week ruim een uur. maar vroeg me af of je daar ook centimeters van verliest. Of verbrandt je aleen calorien. liefs lotje.

# 11/12/2007

joyve schreef:

ik ben een meisje van 12 jaar en heb een buikje wat kan ik daar aan doen om dit weg te krijgen

# 13/12/2007

Judith schreef:

Haj, Ik ben 19 jaar, 65 kilo en 1,77. Ik ben in 4 jaar tijd ongeveer 22 kilo afgevallen. Mijn laagste gewicht was toen 62 kilo. Ik ben vanaf begin september gaan voetballen( 2 keer per week 1,5 uur trainen) en daarbij 2 a 3 keer per week een half uurtje fietsen. Maar nu ben ik dus 3 kilo aangekomen in die 3 maanden. Ik denk dat hier ook gewicht van de spieren in zit, maar wil graag een bevestiging of dit wel of niet zo is. Omdat ik juist aangekomen ben voel ik mij hierdoor 'dik'. Ik zou dan ook graag weer naar de 62 toe willen. Hoor graag van je, Groeten Judith

# 13/12/2007

joost schreef:

alex schreef: tussen 16 en 20 jaar heb ik 3x per week aan krachttraining gedaan en ben toen van 65kg naar 88kg gegaan. in middels ben ik 31 en ben ik 97kg waar zeker 5-7Kg vanaf moet. Ik zou graag willen weten welke training je precies volgt. Ik ben de laatste 2mnd begonnen met meer sporten. 3x in de week 3 km. hardlopen. en ook 3x krachttraining. Alleen weet ik niet of ik bij dat laatste wel genoeg train. Mijn training per keer: 6 oefeningen (voor schouders, bovenarm, onderarm, rug) elk 12x per oefening. Dat per arm 2x met 5 kg. gewicht. Dus per arm per training is dat zeg maar 140x. Is dat veel of weining of precies genoeg. Graag advies.

# 04/01/2008

chriz schreef:

hallo ik ben 14 en ik dacht aan een trainin die alsvolgt gaat: Maandag -> 30 min joggen Woensdag -> 30 min joggen Vrijdag -> 30 min joggen Zondag -> 1uur joggen is dit goed? grtjes Chris

# 11/01/2008

Jan van Dijk schreef:

ja dat is prima 1 dag rust zo kun je goed herstellen, als ik jou was zou ik langer gaan joggen dan 30 min. maar wat is precies je doel?

# 27/01/2008

tilly schreef:

ik ben een vrouw van 48 ben 160 en weegt 82 kilo ik wil graag afvallen maar lukt helemaal niet meer ik wil 3 x per week gan zwemmen valt je daar van af groetjes tilly

# 05/02/2008

emilio schreef:

hey, ik bn jongen van 14 en probeer mijn buikspieren wat te trainen. ik heb niet echt vet alleen tjah een klein laagje op mijn onderbuik.daarmee lijk ik niet vet, maar zo zie je mijn buikspieren niet. ik doe basketbal 2x3 keer(1 tot 1.5 uur per keer) per week, de vrijdag fitness, zondag jeugdbeweging, en thuis sinds een maand of 2 crunches enz... maar niet echt overdreven veel mijn activiteiten kunnen dus als cardio beschouwd worden. maar wrm blijft dat laagje dan? greetz emilio

# 05/03/2008

emilio schreef:

Edit*: ben 1.69 cm, weeg 63 kilo

# 05/03/2008

Anoniempje vraagt : schreef:

Moet je dit eens horen, Na een slechte periode vorig jaar, was ik voor een maand opgenomen geweest in een psychische instelling. Toen ik daar eindelijk weg mocht was ik in 4 weken 4,5 kilo kwijt geraakt !!! gewoon dagelijks eten 1x per week wat zwemmen, voor de rest niks. ik snap het zelf niet, als iemand hier een verklaring voor heeft hoor ik het graag. Gelukkig heb ik nu alles weer op de rit en loopt mijn leven lekker, maar ik was altijd stevig in die paar weken is dat dus veranderd.

# 09/03/2008

dinie schreef:

hallo klopt het dat je in de rust 1500 calorieen verbrand ik ben een vrouw van 44 ik sport 2keer per dag 2 uur dat de hele week ik eet gezond en drink veel water en 3 liter groene thee ik eet alles mager op de weegschaal ben ik aangekomen maar figuur is veel beter is het beter om je calorieen bij te houden

# 10/03/2008

unknown schreef:

Hoi Dinie, Als je een vraag stelt is het wel aan te raden om stuctuur in je tekst op te bouwen. Zinnen maken met punten, komma's en vraagtekens! Je vraag is overigens erg complex. De eerste vraag of je 1500 kilocaloriën in rust verbruikt kan je uitrekenen met de volgende formule: energieverbruik in rust (basaal metabolisme) = 1kcal per kilogram lichaamsgewicht per uur. Wanneer je doel is om af te vallen is het aan te raden om het aantal kcal wat je binnenkrijgt bij te houden. Je moet immers meer kcal verbranden dan dat je binnenkrijgt.

# 19/03/2008

Brandon schreef:

dus als je bijvoorbeeld 40 weegt verbruik je 40 kcal per uur?

# 20/03/2008

toniadevries schreef:

ik train nu elke dag 45 min cardio dat doe ik vier weken lang en kracht training de eerste 2weken ben ik 6kilo kwijt ik lijk nu weer aan te komen hoe kan dat

# 22/03/2008

een dikke schreef:

ik heb hulp nodig om af te vallen want ik doe die oefeningen voor buikspieren all heel lang (4 weken) en ik zie bijna niks omdat ik teveel vet heb kunnen jullie bij a.u.b helpen en zeggen wat gezond eten is .. dankjewel..

# 05/04/2008

een dikke schreef:

met voetbal train ik 4 keer per week 1-2 uur lang en in mjin vrije tijd voetbal ik 2-3 uren (5 dagen in een week ) maar ik raak nog geen vet kwijt daarom wil ik weten wat eigenlijk goed voor je is

# 05/04/2008

gara schreef:

Eey, ik fitnes elke dag 2 uur en 5/6 dagen per week. Maar er staat in de tekst dat je je hart 60/70% moet werken, mijn hartslag ligt tijdens het fietsen en rennen rond de 115/125. Ik ben 17 jaar, ik ben 1,95m lang en weeg 105kg. Doe ik iets verkeerd of ...?

# 05/04/2008

ranoe schreef:

ik wil graag afvallen maar weet niet hoe en ik heb een hangbuik,dikke armen en benen en wil die kwijt.en last vn diabeet vn af dat ik baby was en tijdens zwangerschap stoornisritme.ik wil advies

# 09/04/2008

anoniem schreef:

Ik sport elke dag,voetballen, fietsen, wandelen. ik eet niet meer dan 1000 kcal per dag. Als ik een keer 1300 kcal eet een week lang dan ben ik aangekomen. hoe kan dit?

# 12/04/2008

Meisje schreef:

Hee ben een meisje van 18 en wil heel erg graag afvallen ben nu 3 weken bezig met gezond eten en met veel sporten...ik skeeler elke dag een uur...fiets een half uur...en spring thuis nog uurtje op de trampoline...en 2x in de week train ik in de turnhal 2 uur trampoline springen...ik sprt als een bezetene en eet zeer gezond..maar ben gewoon 0.6 kilo aangekomen..hier baal ik erg van...hoe kan dit? ik ben 1.71 en 74 kg dus zeker te zwaar..

# 15/04/2008

Pieter schreef:

Hee! Ik zie mezelf een beetje terug in 't bericht van Emilio.. Ik heb ook zo'n laagje, en ik wil ervan af! De zomer is in aantocht, ik wil eindelijk even wat strakker worden. Voor de rest is me bekend dat je het meeste resultaat boekt, door middel van goede oefeningen en discipline, maar aan alletwee die zaken wil 't nog wel eens ontbreken.. Kortom, heeft iemand een tip voor mij, welke oefeningen ik het beste kan doen om mijn buikspieren te trainen, en vooral op welke tijdstippen, en hoe lang etc? Ik heb zo'n buikspier-bankje, zo'n Tel-Sell achtig geval waarmee je als het ware je benen op moet tillen met je buikspieren, maar ik heb geen idee of 't helpt.. Heeft iemand raad? Diegene ben ik bij voorbaat al heel dankbaar! Groetjes, Pieter

# 22/04/2008

Geduldige schreef:

Wat me enorm verbaast zijn de velel vragen en de reacties daarop. Ik vind het niet meer dan normaal om gewoon eens minstens drie maanden door te zetten alvorens hier je vraag te stellen. Kom op nou lui....! Vragen als, ik ben drie weken bezig en val niet af...of ik zie geen resultaat, of ik ben juist zwaarder geworden. Denken jullie nu werkelijk dat je in drie weken een resultaat ziet? Of in twee maanden? Voordat je stofwisseling in gang wordt gezet om op de juiste manier te gaan werken ben je al een maand bezig. Een lichaam wat duizenden jaren er over heeft gedaan om te overleven, bekend is met honger, een groot zelfdverdedigingsmechanisme heeft denken we even in drie weken aan te pakken? Zo'n enorme evolutie gaan we even te lijf met een maandje trainen? Jaren op de luie stoel zitten en volvreten en vooral niets doen, en nu ineens moet het er binnen een paar maandjes af.... Ik wil niemand demotiveren maar er is een factor voor nodig, eigenlijk meerdere en dat zijn: inzet, wilskracht en doorzettingsvermogen. Als naar mijn idee iedereen eerst eens normaal eet, geen snaaierijen meer neemt, 3 x in de week traint KT plus 40 minuten cardio en dan eens rustig na 3 maanden gaat kijken of er al verandering is dan zullen ze vernemen dat die er is. Dat motiveert! Hierna kun je bijstellen. Je zult merken dat je strakker in je vel gaat zitten, je spieren steviger worden en heee je verbrand ook nog eens vetten... Geduld mensen, heb geduld....train eerst eens drie maanden a drie keer per week. En dan wordt dit forum ineens minder voorzien van "ik zie geen resultaat" vragen..

# 29/04/2008

Geduldige schreef:

een dikke schreef: ik heb hulp nodig om af te vallen want ik doe die oefeningen voor buikspieren all heel lang (4 weken) en ik zie bijna niks omdat ik teveel vet heb kunnen jullie bij a.u.b helpen en zeggen wat gezond eten is .. dankjewel.. # 05/04/2008 21:34 Dit is natuurlijk een klassiek voorbeeld van mijn verhaal hierboven, kom op!! Ik doe de oefeningen al heel lang? (4 weken!!) Train eerst eens 3 maanden door en stel daarna weer je vraag...afvallen is een langzaam proces als je het op de gezonde manier wilt doen. Ik heb in mijn normale gedrag niets veranderd in mijn eetstijl. En na drie maanden getraind te hebben is er al weer 3 kilo vanaf. Ik voel dat ik strakker in mijn vel zit en mijn spieren zijn steviger. Al die dingen bij elkaar vreten ook weer extra Kcal's. Ben nog niet eens bezig met meerdere maaltijden op een dag, afstemmen van Kcal's, en overige zaken. Ook ben ik geen geluksvogel waar het zo vanaf vliegt, ik moet er daadwerkelijk iets voor doen. En dat doe ik dan ook. 3 keer in de week 1 uur KT en daarna 40 min cardio op 70%. En nu het mooiste, zelfs 1 keer in de week een junkdag om weer voldoende energie te krijgen voor de komende week. Het motto is doorzetten en niet elke keer je meetlint rond je buik of middel doen. Niet elke dag op de weegschaal gaan staan. Niet iedere keer voor de spiegel jezelf bekijken... Train en doe daarna de dingen die je normaal ook doet. Je merkt het vanzelf aan je lichaam dat er iets gebeurt. Je voelt het, je bespeurt het en ineens valt het anderen op...dan zit je op de goede weg. Laat die ander er ook over beslissen en niet je weegschaal of meetlint. De meesten hebben niet eens in de gaten dat spieren meer wegen dan vet. Dat met KT spieren worden aangemaakt en vet na cardio wordt verbrand. Dan vinden ze het gek dat ze aankomen, dat aankomen kan juist positief zijn. Verwacht geen resultaten in een maand, dat is jezelf voor de gek houden. Wil je effectief bezig zijn dan train je, wil je onverantwoord bezig zijn dan ga je sonja bakkeren.. Trainen moet je levensstijl worden en niet even een bezigheidje om voor de zomer kilo's af te vallen. Dat werkt niet! Of geloven we nu nog steeds dat we na een jaar volvreten ineens de hele handel kwijt zijn met 4 weekjes buiktraining? Sorry, maar dat is dus niet zo. Je zult er meer voor moeten doen, met regelmaat en met inzet. Mensen op de sportschool trainen 6 maanden en zijn 6 kilo afgevallen zonder hun 3 x daags eetpatroon te veranderen. Ook zij laten alleen de tussendoortjes staan. Een geweldig resultaat toch? En mochten ze een keer stilstaan dan kun je je eetgewoonten en voeding eens gaan aanpassen. In ieder geval zijn deze mensen bewust van wat ze aan het doen zijn en wat er met hun lichaam gebeurt. Vet wordt verbrand, spieren worden aangemaakt. Ik kwam in de eerste twee maanden toen ik begon juist aan in plaats van eraf. Maar na simpel doorzetten en doorgaan kwam dat proces ineens op gang. Bij de een duurt het 2 maanden bij de ander misschien wel 6, maar er komt een moment dat het gaat beginnen, voor iedereen! En voor diegenen waar helemaal niets gebeurt, zie dat je gezond bezig bent, dat je bloeddruk normaal wordt, je hart gezonder en je longinhoud meer. Ook dat zijn pluspunten voor een gezonder leven. En neem maar van mij aan, er komt een moment dat de boel in werking gaat en dan zul je verbaasd zijn dat het jou ook lukt. Maar dit gebeurt niet in 4 weken. Crashdieeten doen dit sneller in een maand, maar gezond trainen is geen crashdieet. Dit vergt niet alleen meer inzet, maar geeft op de lange termijn ook een langer resultaat en effect.

# 29/04/2008

teun schreef:

ik voetbal in een week denk ik wel iets van 7 tot 8 uur en fiets dan ook nog naar school dat is ongeveer een halfuur rijden is dat genoeg als training voor vet verbranden

# 26/05/2008

geduldige schreef:

De training die je doet en het fietsen zal ongetwijfeld meedragen in vetverbranding. Maar het zal meer om je uithoudingsvermogen gaan. Natuurlijk verbrand je hiermee ook vetten maar eigenlijk meer koolhydraten. Wil je optimaal vetverbranden dan zou je dat hele partijtje voetbal en het fietsen op 70/80 % van je maximale hartslag moeten spelen en dat kan dus niet. De oplossing hiervoor is cardiotraining, althans als je optimaal wilt vetverbranden. Als je met een goed eetpatroon en de huidige inzet die je toont doorgaat zul je vanzelf vetverbranden maar het verbranden aan koolhydraten ligt momenteel hoger.

# 26/05/2008

teun schreef:

dus ik doe het eigenlijk wel goed, maar wat kan of moet dan beter

# 26/05/2008

teun schreef:

oke dankje, maar ik hou niet echt van mensen voor een sport in elkaar slaan

# 29/05/2008

buikje schreef:

ik heb een klein buikje maar kan die weg gaan als ik veel gaa lopen en fietsen en geen snoep,koekjes meer eet ?? want ik wil zo snel mogenlijk buikspiere :)

# 02/06/2008

Yannick schreef:

discipline en doorzetting, toen ik begon met kayakken zag ik het eerste jaar geen resultaat, daarna vlogen de kilo's eraf met 3x per week intensief trainen en toch nog altijd vrij veel junkfood te eten, al let je daar automatisch op als je sport, voor snel resultaat moet je bij de chirurg zijn, met 1 weekje sport bereik je niets!

# 11/06/2008

michel schreef:

wat ik altijd doe als ik af wil vallen is, zoals eerder hier gezegd: 3x per dag eten waarbij mijn ontbijt meestal vier sneden bruin brood met beleg, 2 eieren en vruchtensap en melk.... middag eten is drie boterhammen,fruit en melk... in de avond vooral kip of vis met pasta en groenten (gewoon normaal bord).. in de avond niet na achten eten... als je echt honger hebt kun je ook fruit eten... tegen de tijd dat je weer aan je ontbijt begint is het het beste om buikspieroefeningen te doen voordat je gaat eten.. want je lichaam is tegen die tijd klaar met verbranden van alles dus begint het door de buikspieroefeningen reserve-vet te gebruiken.. en daarnaast fitness ik elke dag 1 1/2 uur... eerst kwartiertje fietsen dan krachtprogramma en als afloop soms nog even hardlopen op de band... het cardio is niet zo erg veel maar omdat je goed eet en spieren opbouwt verbruikt dat genoeg energie... verder is het vooral belangrijk om niets vet te eten.. kaas worst chips en bier moet je vooral laten staan. je kunt het wel nemen maar dan als beloning na twee weken sporten en goed eten.. maar buikjes ontstaan vooral door onregelmatig eten want als het lichaam merkt dat ie weinig binnen krijgt of dat het lang duurt dan slaat ie in het vervolg de laatste maaltijd op in vet als reserve.. ja en als je dan ook niet of weinig sport dan is het zo gebeurd...veel water drinken is aan te raden. voor de afvalstoffen...ook ik laat het wel eens versloffen hoor maar discipline is het sleutelwoord hier... na twee of drie weken zo leven beloon ik mezelf altijd met een dagje sauna in de thermen bv

# 20/06/2008

anoniempje schreef:

ik ben 1.75 en weeg ongeveer 75-80kg, hoe kan ik zo snel mogelijk een paar kilo's kwijt raken?? en wat moet ik eten

# 26/06/2008

wouter schreef:

ik vroeg me af om tijdens mijn cardio training mij extra dik te kleden is dit goed voor vetverbranding omdat je inorm zweet ?

# 29/01/2013

daphne schreef:

Hallo Dnies, Je hebt meer oefeningen dan alleen de schuine buikspieren. Op internet zijn veel verschillende buikspieroefeningen te vinden. Zelf doe ik veel Crunches voor mijn boven- en onderbuikspieren. Groetjes Daphne

# 30/06/2008

shenpie schreef:

haaaaay people ik heb een groot probleem ik dwing mezelf tot anorexia omdat ik mijn hele leven eigelijk al stevig ben heb een hele lange tijd gezwommen maar ik ben altijd vierkant gebleven.. een lange tijd zat ik in een grote dip doordat er iemand in mijn familie was overleden ik at veel .. maar sportte door.. ook ben ik van zwemmen afgegaan en ben verder gegaan met volleybal (echt een superleuketopsport)!:D majaa.. ik heb nu echte zwembandjes ofzoiets hoe je het ook mag noemen.. ik ben r echt niet blij mee.. en ik durf ook niet naar het zwembad ik ben nu 13 .. 1.69 m .. 62.2 kilo.. ik vind mezelf echt te dik maar hoe kun je die zwembandjes nou trainen ik deed steeds aan cardio maar t hielp gwoon niet!:O groetjess :D

# 30/06/2008

hee schreef:

ik zou gewoon vooral goed door blijven eten, dat is echt het beste voor je lichaam

# 15/07/2008

buikje schreef:

heey allemaal ik ben 13 jaartjes en ong 1,70m en ik weeg ong 53kilo. dit vind ik erg veel en ik wil wat afvallen vooral omdat ik bijna geen borsten heb en het gewicht allemaal in mijn buikje en brede dijen gaat zitten:S kan iemand mij aub helpen want ik heb nog maar iets van 2 weken en ik heb van alles geprobeert fietsen, joggen, zwemmen en die dikke benen heb ik juist van het fietsen gekregen:S aub kan iemand me helpen...

# 25/07/2008

mister Olympia schreef:

mensen, Zorg vooral dat je het echt wilt, in je koppie print dat je gaat afvallen en er alles voor doet. net zo lang dat je er bijna alleen nog maar aan kan denken en wilt beginnen met afvallen!! dan heb je de drive om vol te houden, en zodra de kilo's verdwijnen word je nog extra gemotiveerd!! ik ging van 112 naar 83 kg, bij 1,86. mensen het kan echt!!

# 08/08/2008

Soufiane schreef:

Hallo mensen ik ben 16 jaar oud en ik vind me te dik want ik heb een dikke buik en ik weeg maar liefst 85 kilo ik wil dit namelijk allemaal weg gooien tot maar liefst 65 kilo dus ik wil 20 Kg afvallen! ik WIL ik WIL afvallen mijn vraag is alleen hoe!!! HELP ME

# 10/08/2008

sander schreef:

lees de volgende reacties hier boven eens door ze helpen, echt waar.

# 22/08/2008

Lex schreef:

Lenard, ben jij zo op de hoogte van de body-building methodes dan? Misschien een idee om jouw vakkundige kennis hier te delen, zodat iedereen er wat aan heeft? Ik kan je alvast dit zeggen: bodybuilding training vraagt heel wat meer discilpine en doorzettingsvermogen dan het afkakken van anderen. dat is wel héél gemakkelijk. Laat ons eens weten hoe gezond en sportief JIJ bent?

# 25/08/2008

Leonie schreef:

Voor al die piepjonge meisjes die dankzij dit computertijdperk te zwaar zijn geworden: kom achter die computer vandaan, schrijf je in bij een sportschool, laat een trainingschema opstellen en geniet van het bewegen ! En lees de tip van Paul hierboven. Succes !!

# 28/08/2008

Bart schreef:

Alles wordt vanzelf zichtbaar, ook je buikspieren. No Pain, No Gain mensen. Train intensief. Cardio icm Krachttraing zijn het sleutelwoord. Door Cardio krijg je betere conditie en gaat de krachttraining alleen maar makkelijker. Maar je moet echt ervoor werken! Anders gebeurt er weinig.

# 29/09/2008

Anita schreef:

Hallo, FF een vraagje. Ik heb wel een goed gewicht maar ik wil mijn vetpercentage nog meer verlagen. Ik doe aan sonja Bakker (maar ik soms ik eet ik meer omdat het te weinig is) en sport 3x per week 40 minuten lang (joggen) en dan 4x per week workout voor bijv. je billen/benen/armen. Ben ik goed bezig? Of raden jullie mij aan niet te gaan Sonja bakkeren en wel de rest? Plz let me know.

# 29/09/2008

Anita schreef:

sorry voor de zovelen 'ik' in de zin tussen de haakjes haha :p

# 29/09/2008

Ron schreef:

Nog een tipje, wat ik nu zelf doe: Ik sport 7 dagen in de week, niet echt orthodox maar wel erg afwisselend. we zorgen ervoor dat elke spiergroep minstens een dag rust heeft. Precies je leest het goed, WE. Neem een vriend/vriendin mee naar de sportschool en je bent veel meer geneigd om door te gaan :) 1. Afzeggen is vervelend voor jou en de ander. 2. Het is leuker omdat je iemand te kletsen hebt. Tevens heb ik al diverse dieeten geprobeerd en het lukte me allemaal niet. Vrijdag praat ik met een dietist die mij gaat helpen de juiste voeding bij mijn leef/sport patroon te vinden. Ook hier, als je het niet alleen kan, schuw niet om daarvoor hulp te zoeken. Doe vooral iets wat je leuk vindt, je kan wel 30 minuten strict gaan crosstrainen, maar als je veel liever volleybal doet of zwemmen ben je gauwer geneigd daar meer tijd in te steken en het nog leuk te vinden ook. Tevens nog iets wat je kan proberen want soms is het lastig en geeft de weegschaal precies aan wat je niet wil zien, je bent 0.5kg aangekomen of meer. Maak een foto van jezelf 1x per week of maand en je zult zien dat je lichaam wel degelijk veranderingen ondergaat die in de meeste gevalen positief zullen zijn als je de juiste vorm van training doet. Bijkomend: onthoud dat vetverbranding een traag process is. 1 kg vet staat gelijk aan 7000kcal (sommige mensen zeggen 9000kcal). Dat verbrand je niet in 1 weekje normaal sporten. Veel gewicht verliezen in een korte tijd zit er vaak ook snel weer bij want je verbrand geen vet maar je verliest vocht en verbrand spieren! Misschien heeft iemand wat aan mijn tipjes :)

# 28/10/2008

Eduard schreef:

Enige manier om aftevallen is heel siimpel, je MOET ZORGEN dat je inname per dag onder je behoefte zit, dat is prioriteid nummer 1, daarnaast kan je om extra te verbranden NA JE KRACHTTRAINING gaan cardio op 70% van je max. hartslag.. voor de rest geen snelle khoolydraten, eet 6x per dag in kleine hoeveelheden,

# 23/11/2008

Cell schreef:

Heej, ik wil graag mijn buik, flanken en bovenbenen iets slanker hebben. ik wil hierbij graag een paar kilo eraf. ik heb mezelf nu voorgenomen om voor mijn les op de loopband te gaan staan. Ik sta dan ongeveer 15 a 30 minuten op de loopband en doe daarna een intensieve les bodyjam. Helaas kan ik dit nu maar 1 x per week doen. Heb je nog tips hoe ik nog sneller resultaat kan zien? Verder let ik al op mijn voeding.

# 03/12/2008

Yannick schreef:

Heey, ik ben 15 jaar dus heb eigenlijk te weinig tijd om te gaan hardlopen of te gaan fietsen bv. Wel voetbal ik vier keer per week ongeveer 1 uur lang. Maar dan ook echt alles geven op een training of wedstrijd bv. Is dit ook een goede cardiotraining want anders hoef ik niet te gaan hardlopen natuurlijk? Kan iemand hier even op antwoorden? groetjes Yannick

# 03/12/2008

Jeroen Kuijper schreef:

Beste Yannick, dat lijkt me zeker voldoende op je 15e.

# 03/12/2008

Yannick schreef:

OKe bedankt Jeroen

# 04/12/2008

Soes schreef:

Ik wil even melden dat ik het leuk vind om te lezen hoe iedereen hier zo meegaand met elkaar is, bereid is om elkaar te helpen. Ik heb een aantal van de reacties doorgelezen (ben 3 jaar geleden in een half jaar tijd 14 kilo afgevallen, maar heb nog steeds een buikje en stevige bovenbenen en wil het dus allemaal wat strakker trainen) en heb hier heel wat bruikbare tips gelezen. Dus mensen bedankt en veel succes allemaal met het afvallen en strakker trainen!!!

# 14/12/2008

soes schreef:

BTW, even een vraagje, misschien dat de dames hier wat van af weten. Toen ik 14 kilo was afgevallen, is mijn voorgevel niet kleiner geworden. Nou ben ik bang als ik ga trainen dat dat wel gaat gebeuren. Uhm maarja dat wil ik dus eigenlijk helemaal niet :$ Weet iemand of dat standaard gebeurd als je gaan trainen? Zo ja, zijn er oefeningen om dat te voorkomen?

# 14/12/2008

hylke schreef:

je kunt gewoon het beste eerst krachtraining doen en daarna cardio. Wanneer je meer spiermassa hebt verbrand je ook meer vet dus krachtraining is wel belangrijk. Tijdens de krachtraining verbrand je je koolhydraten dus tijdens de cardio gaat je lichaam over op de vetten. Voor soes. Ik ben dan wel een man maar ik wil je toch wel wat zeggen. Je "voorgevel" bestaat voornamelijk uit vet. Alleen hebben de meeste vrouwen standaard borsten aight?? Je lichaam gaat het eerst vet verbranden waar het het laatst vet heeft opgeslagen. Dus eerst je armen, benen, rug. Daarna je buikje je dijen en meestal als laatste je kont. Voordat je daarbij bent ben je al best wel een flinke tijd onderweg. En je moet natuurlijk ook wel goed blijven eten. De kans dat je borsten kleiner gaan worden is wel heel klein. Hoop dat je hier wat aan hebt>>

# 21/12/2008

Ayoub schreef:

Hallo, ik heb geen dikke buik, als ik mijn buikspieren aanspan heb ik al lichtelijk een six pack, maar als ik eroverheen wrijf voel ik wel vet. hoe kan ik dat zo snel mogelij verbranden? ik wil heel graag met een six pack rondlopen op vakantie.

# 04/01/2009

aleida schreef:

Hallo Allemaal, Ik was altijd erg dik ben in een 6 maanden 20 kilo afgevallen door middel intervaltrainingen en powerplate, 1x per week podypump dit heb ik 2 jaar volgehouden hellaas wel zonder voedingsschema maar door weinig te eten, nu ben ik een jaar aan het trainen en daarbij heb ik veel honger ik eet niet ongezond maar wel veel.zoals S morgen 2 stukjes ontbijtkoek, bakje magere kwark 500 ml Smiddags 2 broodjes met magere kaas of beleg S avonds flinke maaltijd bv kipfile (gebakken) met stokbrood en salade nu heb ik niet zo veel tijd meer elke dag maar 1 uur en ben gaan sporten bij een nader sportschool, waar hellaas geen powerplate is, nu begint mijn huid weer te hangen en is het niet meer straks zodat ik mijn spieren in mijn buik kan voelen en heb zijn mijn billen echt theezakjes ik zit er zo erg mee dat ik alles in het leven niets meer vind de cardio toestellen hebben ook geen intervaltrainingen dus loop dan 4 km elke morgen op een loopbaan en 30 ong krachttraining zo zwaar mogelijk gewichten en mindere keren zoals minimaal 8x herhalingen max 10 wie kan mij helpen ik zie het allemaal zo donker in ook doordat de zomer zo weer in zicht is help!!!!!!!!!!

# 12/01/2009

Richard schreef:

Hallo, ik ben de laatste twee weken vrij serieus aan het trainen. Als doel heb ik een verlaging van mijn vetpercentage en misschien uiteindelijk een zichtbaar sixpackje. Nu wil ik alleen even de mening horen over mijn manier van trainen. Ik train 6 keer per week. Als eerste sta ik elke keer een uur op de crosstrainer, waarbij ik tussen de 700 en 800 kcal verbrand en vervolgens ga ik verder met krachttraining. Met krachttraining heb ik een gevarieerd schema, niet elke dag dezelfde spiergroepen dus. Eerste dag train ik borst/biceps, tweede dag rug triceps, derde dag benen schouders (en elke dag train ik mijn buik), daarna begin ik weer opnieuw. Ik zelf vind dat ik met de cardio mijn lichaam in conditie houd en met de krachttraining mijn metabolisme verhoog en daarbij creëer ik toch mijn rust voor de spieren door spiergroepen te trainen. Toch hoor ik mensen om me heen die het te veel vinden, maar wat ik wil weten is of het wel gezond is? Ga ik niet te ver zodat ik straks klachten krijg. En Aleida, ik zie dat je een best uitgebreid schema hebt. Als je elke dag hardloopt, dan moet je dat echt volhouden, want dat helpt echt! Verder zou ik ipv 8 a 10 herhalingen overstappen naar 10 tot 12 herhalingen. Het is namelijk zo dat 8 tot 10 herhalingen voor meer kracht is, 10 tot 12 voor meer massa (en dus meer energiebehoefte) en 15 tot 18 is voor spierconditie. Als je verder let op je voedingspatroon, namelijk genoeg voedingswaarden en vitaminen, ipv 3 grote maaltijden, 3 kleinere hoofdmaalten + 3 kleine tussendoortjes (fruit). En na het avondmaal NIKS meer eten. geloof me, dan gaat het echt wel lukken!

# 02/02/2009

Richard schreef:

Voor alle mensen die een six pack willen en dus het vet boven en onder hun buikspiere kwijt willen. Zorg dat je het aantal kolydraten mindert. Kolydraten gaan op de buik zitten namelijk. Dit houd niet in dat je geen brood meer moet eten of een lekker bord brinta, want je vezels zorgen voor jou stofwisseling en stoelgang! Dus nooit stoppen met brood eten.. Wat je wel kunt minderen zijn sausjes, aardappelen, zoetigheid en alcohol. Als jullie gezond eten, blijven sporten en een juist doel voor ogen houden, dan krijg je gegarandeerd resultaat. Vertrouw nooit op wondermiddeltjes of de meest rare dieeten, want het zit allemaal tussen je oren. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mensen ontwenningsverschijnselen krijgen als ze afvallen en dat betekent dat dikheid een verslaving op zich is, en dus niet het eten! Denk daar maar eens over na ;-)

# 02/02/2009

Richard schreef:

Nog een tip of verklaring misschien zelfs... Ik lees dat veel mensen verbaasd zijn dat ze eerst veel afvallen en daarna plots aankomen of gelijk blijven. Daar is uiteraard een verklaring voor, want wanneer jij ineens begint met minder eten en sporten, dan gaat je lichaam eerst veel vocht verliezen, dit verklaart ook waarom mensen hele kilo's afvallen in het begin. Na een tijdje volhouden, zul je merken dat je slechts onsjes afvalt, maar dit zijn dan wel pure onsjes als je het goed doet. Als je een keer aankomt, maakt dat niet uit, want je moet je niet blind staren op kilo's. In het begin zal je weegschaal je motiveren omdat de kilo's eraf vliegen, maar na een tijdje zal het stagneren en dat werkt demotiverend... Mijn tip: maak een schema op papier of in excel en zet daarin voor elke week (smorgens) de volgene maten..: taille, middel (over de lovehandles dus! ;) ), heupen en bovenbeen. Je zult zien dat de centimeters die je hier verliest een motiverende werking hebben. Daarnaast motiveer jij jezelf om door te gaan, omdat jij bezig bent met schema's eromheen. Je maakt het helemaal perfect als je nog een doel stelt ook!

# 02/02/2009

AnoonieMpjE schreef:

hallo, ik heb nog al een buikje en daar wil ik graag vanaf... als ik die meisjes op mtv zie en die vergelijk met me zelf wordt ik doodongelukkig... ik ben 1,47 en weeg 43 kg. help me please

# 20/03/2009

Roxanne schreef:

Hoi met roxanne ik wil graag paar kilo afvallen in gewicht en een beetje bij me buik en haupen maar ik heb sonja bakker dieet gedaan toen ik heel weinnig sporten viel ik 5 kilo af in 2 maanden toen ik ging sporten kwam ik alleen maar bij ik deed cardio en een beetje krachtraining wat voor training moet je volgen en hoe veel keer dat je door sporten gewicht verlies gaat krijgen???

# 27/03/2009

peter schreef:

Hoi, Heb deze site gevonden,en het doet me goed om te lezen dat ik niet alleen sta, met mijn dikke buikje! En je kunt hier een vraag stellen, en hopen op een reactie, of antwoord. Dus dat doe ik dan ook maar. Ik ben 1.75 en 39 jaar en heb een gewicht van 80 kg. En heb daarbij een buikje,die ik dus graag kwijt wil. Ik train dagelijks op de crosstrainer thuis,en dan wel 50 min op de stand 4,en er zijn er 8. Ik blijk dan 23 km te hebben gedaan,maar trek me niet veel hiervan aan,omdat ik daar niet zo op vertrouw. Ook verbrand ik maar 550 kalorien,en weet niet of dat nu zoveel is,maar weet wel ik zweet me kapot en ben ook stuk. Mijn hartslag lig tot de 30 min ongeveer op 90 en daarna gaat hij naar boven tot 130. Verder is mijn eetpatroon niet meer dan gezond,alle verboden producten die ik hier lees,neem ik niet..behalve drink ik elke dag nog wel een glaasje cola,want vind dat zo lekker:) Nou komen mijn vragen: Doe ik het zo goed en of moet het anders? En ik heb vermoeiende benen ,maar toch meer conditie,is dat normaal? En komt bij crosstraining eerder conditie voor dan gewicht verliezen? Mijn hoop is dat iemand me kan helpen,door een reactie of antwoord op mijn vragen te kunnen geven. En ga gewoon door met mijn training!!! :)

# 29/03/2009

Roxanne schreef:

Ik weet wel als je aan cardio aperaten doet zoals crosstrianner loopband stepaperaat roeiaberaat eerst sow je spiermassa zwaarder worden en op de deur afvallen ik heb er veel over gelezen om ik ook niet meer afviel en wou weten waar door kwam cardio is bedoeld voor je conditie en je spieren wat zwaarder en wat steviger te maken als je puur wil sporten om af te vallen moetje aan spinning doen skaten zwemmen lopen of fietsen want bij die sport gebruik je geen spiermassa maar je kan cardio comeneren met zwemmen of spinning want door cardio blijft je lichaam strak als je alleen sow spinning doen val je wel af maar dan wordtje lichaam weer slap ik hoop dat je hier genoeg aan heb......

# 04/04/2009

Dylan schreef:

heeft er iemand tips voor welke buikspieroefeningen ik moet doen ik doe nu twisted crunch,reverse en gewone.

# 24/04/2009

Romy schreef:

Ik ben 13 jaar ik loop 2X in de week hard met een vriendin en doe elke dag buikspier oefeningen, is dit een goede manier om een strakke buik te krijgen

# 01/06/2009

Jem schreef:

Hallo, ik ben constant moe en slaap zeer slecht na 2/3 dagen trainen. vanwege de vermoeidheid train ik minder, maar dan raak je ook niks kwijt. Is iemand bekend met dit probleem?

# 06/06/2009

Carin schreef:

Ik ben behoorlijk telurgesteld in de specialisten in het ziekenhuis ivm mijn overgewicht. Na de bevalling van mijn zoontje zo'n twee jaar terug, wilde ik graag een buikwandcorrectie laten doen. Ik vond het na twee kids wel welletjes. na de bevalling heb ik vrijwel iedere dag gesport, cardio en krachttraining en ben ik behoorlijk afgevallen. Ik ben van 105 kilo naar de 82 kilo gegaan in ruim anderhalf jaar tijd. Ik heb toen een half jaar geleden een afspraak gemaakt met een plastisch chirurg omdat ik last had van loshangend vel en smetplekken en dus graag buikwandcorrectie wilde laten doen. De man in kwestie was in de eerste instantie heel positief en enthousiast, totdat ik volgens hem even op de weegschaal moest gaan staan. daar gaf de weegschaal 85 kilo aan bij een lengte van 1.80m. Zijn gezicht vertrok behoorlijk: "Ik mag je niet opereren, je bent te zwaar " De maatstaf lag volgens hem op maximaal 80 kilo gezien mijn lengte. Het zou door de zorgverzekeraar niet vergoed worden. ik begon spontaan te janken, ik heb pijn aan die smetplekken, waarom kon dit niet als medisch beschouwd worden? Ik was totaal niet te zwaar, had inmiddels veel spierweefsel opgebouwd en heb met mijn lengte een vrij gespierde bouw, dus waar doen ze moeilijk over. Ik moest nog maar méér gaan afvallen? Hoe dan, ik at al anderhalf jaar suikerloos en at gezond eten. Ik heb geprobeerd om er nog wat af te krijgen, heb mezelf volledig uit moeten hongeren, maar viel zowat van mijn stokje. Na een paar weken kwam ik bij hem terug en het resultaat : 82 kilo.......helaas viel ik wéér buiten de boot. Ik had inmiddels een ongezonde anorexia look gekregen in die twee weken tijd en heb me afgevraagd waarom eigenlijk gezonde mensen zo gediscrimineerd moeten worden. Zomermaanden staan weer voor de deur en die smetplekken spelen behoorlijk parten........doet vreselijk pijn en ik overweeg om maar weer wat zwaarder te worden, heb ik daar ook weer minder last van. Ervanuitgaande dat ik als Jan met de pet pas in aanmerking kom voor een buikwandcorrectie als ik de staatsloterij win, kan ik nu voorlopig nog maar " dromen " van smetvrije plekken. Bedankt zorgverzekeraar Av. Achmea, kan wel merken dat jullie topspecialisten in huis hebben. Daar betaal ik dan 140 euro per maand voor, voor het meeste luxe aanvullende pakket die er bestaat JAJA

# 13/06/2009

Nina schreef:

hoi. ik ben veetien jaar en wil zoals iedereen hier wat afvallen. ik sport 3 tot 4 keer per week 45 min. niet constant zwaar maar rust en dan weer wat zwaarder. Ik doe elke avond al standaard buikspieroefeningen en merk ookd at ik gespierder word maar ik doe ook bovenbeenspieroefeninen voor boven en de onderkant. Ik heb als ik mijn buikspieren aanspan een strak buikje maar als ik dat niet doe dan nouja is dat opeens verdwenen. en zoveel vet heb ik er nou ook weer niet zitten. Dat wil ik ook wegwerken. en ik heb sinds kort last van vet op mijn heupen. weten jullie wat de beste manier is om dat weg te sporten? Wij hebben een crosstrainer en een loopband thuis. Ik heb echt de motivatie om afte vallen. maar alle meisjes uit mijn klas sporten super veel en ik ook alleen eten zij veeeeel meer, alleen komne zij niet aan. Ik heb een zeer goeie conditie maar ik val niks af. ik geef niks om gewicht maar ik wil wel wat zien in de spiegel. Ik groei geen ene centimeter meer want ik ben al meer dan 4 jaar ongesteld, ik heb al die jaren dus al mijn vet rond mijn buik en heupen zien verschijnen terwijl andere mensen daT PAS jaren later hebben. zouden jullie mij ajb willen helpen? gr nina

# 23/06/2009

max schreef:

richard je weet toch dat je eerst krachttraining moet doen en DAARNA cardio. zo is je een of andere energie al verbrand en dan pas(cardio) dan ga je over opvetverbranding anders moet je eerst een kwartier cardio doen en dan gaat je lichaam over op vet... ow weet iemand of de uitvalpas een krachttraining is en met gespreide benen op de grond staan en dan naar 90 gradenhoek zakken????

# 23/06/2009

KimVandalism schreef:

ok, dus ik heb een vraagje.. ik ben een meisje van 13, 1m51 (ja klein ik weet het), 37kg, ik ben echt heeell mager maar ik heb een buikje.. ik erger me er enorm aan. nu het is niet zozeer vet, maar opgeblazen. ik wou eerst gaan sporten maar ik val te veel af en dan ga ik zo anorexia-achtig lijken. zijn er soms oefeningen waarbij je alleen je buik platter maakt? en hoe komt het dat mijn buik niet vet is maar eerder opgeblazen? groetjes Kim

# 25/06/2009

tine schreef:

misschien eet je te weinig?

# 08/08/2009

KimVandalism schreef:

dat denk ik niet zo XD mijn ma zegt altijd dat ik eet als een varken maar geen gram aankom.. is ook zo maar what about the belly? x

# 11/08/2009

Martijn schreef:

Hoi allemaal, Ik ben een jongen van 15, ben 1,80m lang en weeg 95 kilo. Ik weet dat ik veel te zwaar ben, is hardlopen dan de beste manier om af te vallen? Ik snoep bijna niet(hoewel ik wel in een ijssalon werk) en ik eet thuis gwn normaal. Wat is dan het beste schema om mij aan te houden, ik kan maximaal 3x per week sporten. Groetjes, Martijn

# 13/08/2009

Rene schreef:

Om af te vallen hoef je niet veel te doen , het vereist alleen wel wilskracht. Punt 1: geen tussendoortjes meer ( fruit is natuurlijk geen probleem) Punt 2: Cardio en krachttraining. Enkelen van jullie zeggen dat body builders ongezond bezig zijn, dit is grote onzin , de meesten van ons zijn juist heel gezond en als sommigen aan de Anabolen gaan hoeft dat niet ongezond te zijn. Meer krachttraining om spieren op te bouwen is inderdaad een grote hulp , hoe meer spieren hoe meer je verbrand zonder iets uit te voeren , ga je dan ook nog eens cardio doen verbrand je gewoon veel sneller vet dan met weinig spieren. Essentieel is om sonja bakker te vergeten , je moet geen honger krijgen en je zelf al helemaal niet uit hongeren , eet 4-5 keer per dag kleine maaltijden en eet in de avond goed. vermijd verzadigd vet , eet onverzadig en het liefste meervoudig onverzadigd ( dit heeft je lichaam hard nodig !!!)

# 15/09/2009

anoniem schreef:

Ik ben 13 en heb. een buik ben er nu pas echt mee begonnen om er iets aan te gaaan doen heeft iemand miss nog wat tips voor me (het lieft dingen die je thuis kan doen)

# 23/10/2012

Jesuslover schreef:

Ik ben nu serieus 1 week bezig met gezond eten en meer bewegen. Ik snelwandel ongeveer 4 keer per week 1 uur. Gewoon buiten, maar ik lees overal dat je een hartslagmeter moet hebben om de juiste hartslag te hebben voor vetverbranden. Kan ik niet gewoon zelf uitrekenen hoe of wat? Want mijn broek zit wel stukken beter na een week. moet ik persee allerlei trainingen volgen in een sportschool? Ik moet op de centjes letten en wil gewoon thuis buiten gaan wandelen en vetverbranden. Wie helpt mij om eens goed uit te leggen hoe dit kan maar dan zonder sportschool. Alvast bedankt.

# 26/10/2009

Simone schreef:

Jesuslover, een goede manier om te berekenen wanneer je vet verbrand is om 220-je leeftijd te doen. Als je van dit getal 60-70% neemt is dit de hartslag per minuut waar je vet verbrandt. Ik ben 23 jaar. 220-23=197. Dan neem ik 70% van 197- Dit is 137,9 hartslagen per minuut. Je hebt 3 plekken op je lichaam om je hartslag makkelijk te tellen. In je nek, aan de binnenkant van je dijbeen en natuurlijk je pols. Zelf leg ik mijn vinger altijd in mijn nek. Dan ga je tijdens het sporten eventjes stilstaan, pak je een telefoon of stopwatch erbij. Telt 15 seconden je hartslag en doet dit x4. Als dit getal in mijn geval tussen de 118 en 137 slagen per minuut zit, betekent dit dat ik vet verbrandt. Ik hoop dat je wat aan mijn uitleg hebt gehad. Laat je me weten of het goed gegaan is?

# 02/11/2009

marja schreef:

ik sport 5 dagen in de week thuis op mijn crosstrainer, ik verbrand 600 calorien in een uur 20, een uur 30 de ene 30 calorien verbrand ik in een razend tempo de andere 15 weer op een rustige manier en ga zo door. na het sporten neem ik 30 gram whey poeder in een vorm van een shake(gewoon water) ben ik goed bezig of juist helemaal niet? wat heeft dat voor effect op de spieren dat ik opbouw? kan ik verder nog iets beters doen om de spier opbouw te stimuleren? alvast bedankt

# 07/11/2009

Tichardo schreef:

Als je wil afvallen en je vetpercentage naar beneden wil brengen is het belangrijk om op je metabolisme te letten! Dit houd in dat je gewoon 3 grote ( wel gezonde ) maaltijden op een dag neemt maar daartussen om de 2 uur ook eet. Dit kan simpel een droog crackertje zijn wel vet arm. Zo houd je de verbranding van je lichaam aan de gang en zal je afvallen zonder zelfs wat te doen. Let ook op dat je veel volkoren producten inneemt, deze zijn moeilijker te verbranden waardoor je lichaam meer energie gebruikt. Als je daarbij traint moet het helemaal goed komen!

# 09/11/2009

Jesuslover schreef:

Hoi Simone, Bedankt voor de reaktie. Ik heb vorige week een hartslagmeter voor mijn verjaardag gekregen dus ik ga hem snel gebruiken. Ik wil eigenlijk ook weten (misschien weet jij dit ook wel) of ik perse aan krachttraining moet gaan doen om werkelijk vet te verbranden. Ik kan toch ook gewoon afvallen en dunner worden als ik zoals nu op mijn eten let en 6 tot 7 x per week een uur wandel buiten? Hoe zit het trouwens met de 'ware' kilo's? Ik lees ook dat je in het begin alleen maar water verliest en geen daadwerkelijk vet. Is dit zo? Ik merk het namelijk wel aan mijn kleding. Ik ben nu trouwens 4 weken bezig. Nou alvast bedankt en tot gauw!! liefs van Jesuslover!!

# 14/11/2009

anntique schreef:

heb een hartinfarct gehad 2 weken geleden en ik wil gaan hardlopen. Hoe te beginnen? Kan dat zomaar ook? Of heb ik begeleiding nodig?

# 23/11/2009

Coach Karel schreef:

Als je al dik bent kan je nooit meer afvallen dus helaas dikke met je buikjem jij hebt pech

# 30/11/2009

Coach Karel schreef:

De dokter zou vast zeggen dat het nooit meer goed komt. je bent zo dik dat de buren bij jullie inbreken om de gordijnen dicht te doen zodat ze je dikke pens niet zien met vriendelijke groet je moeder

# 30/11/2009

angie schreef:

Iedereen stelt vragen hier maar ik zie geen antwoorden

# 30/11/2009

Cynn schreef:

HAPPY NEW YEAR 2010 TO YOU ALL!! Don't give up, Just keep it up!

# 04/01/2010

waterboy schreef:

Ik zie hier vooral veel mensen die onzeker zijn over zichzelf. HOUD DAARMEE OP. Okee, je hebt misschien een paar kilo teveel (of meer dan een paar kilo), soms is het erfelijk, soms heb je het aan jezelf te wijten. In beide gevallen zal het niet beter worden als je aan jezelf twijfelt en/of elke dag op de weegschaal gaat staan. Hier een paar tips die ik nog niet heb zien staan: - Vermijd stress, dikmaker bij uitstek, ga na wanneer je stress hebt en doe er wat aan. - Eet op gezette tijden (het gaat heus niet om een half uurtje vroeger of later, maar houd een ritme aan); regelmaat dus! - Eet rustig, niemand pakt je eten af. - Neem je rust, minimaal 7 1/2 uur per nacht slapen! Wat sporten betreft: - Niet opgeven, gewoon stompzinnig door blijven trainen. Gaan je kilo's er in het begin niet af? Jammer dan, gewoon doorgaan, uiteindelijk komt het wel goed. Zo niet, word in elk geval je conditie beter ;-). - Stel doelen, schrijf je bijv. in voor een wedstrijd in de (nabije) toekomst, wees hierbij wel reëel! Stel geen doelen die je niet kunt halen! Hardlopen is hierbij het makkelijkst (ook om op te bouwen), hardloopwedstrijden zijn er namelijk elk weekend. - Beloon jezelf! Als je een doel hebt gehaald... neem een pils, ga naar de friture, waar je maar zin in hebt. Diëten en andere goede voornemens stranden meestal, omdat iedereen zich er maar strikt aan wilt houden. Wees trots op de prestatie die je geleverd hebt! - Durf jezelf pijn te doen. No pain, no gain. Het is dus een illusie dat je dunner/ gezonder word zonder inzet en hard werken! Bloed, zweet en tranen! Des te bevredigender is het als je een doel haalt! Haha, wat mij betreft, ik heb misschien een beetje makkelijk praten. Ik houd me echter aan mijn eigen regels. Ik kwam hier eigenlijk alleen even kijken, omdat ik dit voorjaar een triathlon wil gaan doen en mijn fietsspieren wat op moet vijzelen. Ik dacht eraan om te gaan spinnen ;-). Ik doe al 15 jaar aan wedstrijdzwemmen (wedstrijden van 50m tot 5 km). Ik ben nu 1,75m en 72 kg, 28 jaar. Toen ik 18 was woog ik 62 kg (ik ben in die tijd niet meer gegroeid, zie hier het gevaar van een kilo per jaar :P). De gewichttoename zit echter voornamelijk in spieren. Sporten wil dus niet automatisch zeggen dat je afvalt, vooral als je jong bent! In tegenstelling tot wat "coach" Karel zegt, kunnen dikke mensen WEL dun worden, als je maar met beleid begint en doorzet! Met trampolinespringen gaat het waarschijnlijk echter niet lukken "dik meisje". Weet je niet hoe te beginnen? Vraag professioneel advies! Bezuinig niet op jezelf, maar wees wel zuinig op jezelf! Veel succes en veel plezier mensen!

# 17/01/2010

meryem schreef:

loozers

# 25/01/2010

zwaremaarsterkejongen schreef:

Hallo allemaal eventjes voorstellen: 19 jaar, 1m74 87 kilo (sinds 2-3 jaar , puberteit is al lang over dus :D) Ik ben in november 2009 begonnen met 3-4 maal per week te joggen (ik schat 8-9 km per uur) en doe op 35 minuten ongeveer 5.5/6 km Dit is niet bijster snel, maar het gaat me meer om conditie. Voor ik start met het rondje lopen, doe ik een goede opwarming van rond de 20 minuten. hierin doe ik 4 reeksen van 15 keer schuin pompen (liggend geeft me barstende koppijn) afbouwend van 1m10 naar 65 cm met mijn handen op schouder breedte. Daarna doe ik nog eens 4*15 reeksen pompen op dezelfde hoogtes, maar met mijn handen aan weerszijden 10 cm verder uit elkaar. verder warm ik op door te stretchen, en staand sit up's te doen , en mijn romp 150 maal zijwaarts en schuin achterwaarts t.o.v. mijn heupen te bewegen. dan start ik met 35 min lopen, en hierna stretch ik nog eens, en doe weer dezelfde pomp oefeningen, maar 10 keer per reeks (dus voor het lopen pomp ik 120 keer, na het lopen 80 keer, 200 per avond) dit pompen is natuurlijk nie zo intensief als plat pompen, maar ik kan niet anders. Nu is mijn vraag: ik ben na 3 maanden (soms door omstandigheden kón ik niet gaan lopen ) minstens 3 maal per week lopen , en op voeding te letten , nog altijd op mijn zelfde gewicht. dit gewicht maakt me niet zoveel uit, mijn spiermassa is uiteindelijk fiks gegroeid, ik ben ook een beetje vermagerd van uitzicht. Maar echt tevreden ben ik nog niet, ik heb nog een serieuze kont, en buik, en helaas "tieten" door het vet dat op mijn borstkas blijft staan ^^ Nu wil mijn vriendin graag blokjes (six pack) zien tegen rock werchter, ik heb deze blokjes, ik ben van nature vrij sterk , maar het buikje en vet hangt er nog voor, al voel je het wel. Tips om mijn trainingsprogramma aan te passen? ik heb een goede conditie, en ik zou best zwaarder willen oefenen, maar vooral op vet verbranding, teveel spiermassa is ook niet goed. Ik zal wel altijd aan de zware kant blijven, net zoals mijn vader en opa, maar het gaat me meer om er goed uit te zien dan om 60 kilo te wegen. Droogtrain tips iemand?

# 28/01/2010

Jacobus schreef:

Hallo. Hoe verbrand ik het beste vet in me dijen/kont? Verder doe ik 5x pw cardio en krachttrainingen maar het vet rond me dijen/billen blijft? Heeft iemand hier tips over? BVD.

# 29/01/2010

a schreef:

ultrasoon geluid verbrand vet, je kunt trouwens ook naar de sportschool gaan, daar hebben ze vaak apparaten die het onderliggende vet naar boven duwen zodat deze verbrand wordt tijdens beweging!

# 15/02/2010

sportfanaat schreef:

O ja waterboy sinds wanneer kom je van stress aan als j ergens vanaf valt is het wel van stress. Ok uit het (eet)gedrag dat voortkomt uit zou je kunnen aankomen, maar meestal is het andersom blijkt in de praktijk. Wel ben ik het met je eens dat je moet accepteren wie je bent, we kunnen eenmaal niet allemaal op de cover van alle trendsettene bladen staan, waar overigens 90% van is bewerkt met photoshop.....

# 17/02/2010

pumped up schreef:

ik stel mes even voor ik ben... ben 17jr 1,85mgroot en weeg 120 kg het is niet alleen maar vet ik ben iemand die al verschrikkelijk lang krachtsport doet en men merkt het resultaat ook maar ik verlies er gewoon geen vet, ik doe wat ik kan boksen fietsen en lopen ik ben minimaal 1,5uur per dag bezig maar val niet af,bovendien me artst zegt dat ik geen probleem met me stofwisseling heb. dus zoals je hoort ik ben hopeloos en geen zin meer dus wat te doen? groetjes

# 02/03/2010

pumped up schreef:

sorry voor de slechte spelling en tekens ;)

# 02/03/2010

pumped up schreef:

hoe kan dat mijn bericht is er niet meer?

# 02/03/2010

kees schreef:

ik heb 8 jaar bodybuilding gedaan, daarna 20 jaar niet meer. Nu ben ik 144 kg, en nog steeds fors, maar nu met een dikke buik. Nu ga ik 3 keer in de week fietsen en lopen op de sportschool, maar nu word ik zwaarder. Daar baal ik van.

# 07/03/2010

pumped up schreef:

nou dat is ongeveer mijn prob maar ik had geen 20jaar pauze

# 09/03/2010

jelle schreef:

ik ben 46 en heb een overgewicht van 35 kilo ben begonnen op een sportschool waar ik elke dag fiets roei en snele setjes met weinig gewicht doe om vet te verbranden daarna ga ik zwemmen als cool down kan dit link zijn voor hart o.i.d. jelle de graaf

# 10/03/2010

Gemma schreef:

Ik ben bijna 20, 1.66 meter en weeg zo'n 75 kilo. Dat is dus wel te veel. Ik wil niet "dun" dun worden, maar wel graag mijn buikje kwijt! Ik doe nu om de dag push-ups(zoveel ik kan), fiets elke dag een half uur, spring elke dag een kwartier(ik heb binnen niet veel ruimte om iets te doen dus ging ik maar springen) en ik doe om de dag 40 sit-ups. Ook ga ik 2 keer per week 20 minuten hardlopen. Ik doe dit nu al een paar maanden en ben maar 1 kilo afgevallen. Ik eet geen snoep of tussendoortjes, geen vet, weinig calorieen maar vooral eiwitten en ik eet alleen als ik honger heb. Wat doe ik verkeerd?

# 18/03/2010

pumped up schreef:

nou gemma ik weet het niet maar misschien helpen bepaalde aminozuren, zover ik weet helpen die met de stofwisseling. maar dit is maar theorie omdat ik kom ook niet vooruit. ps. krijg ik ook nog antwoord? of zal ik het laten zoals het is:(

# 19/03/2010

anoniem schreef:

hallo, ik kan niet van het snoepen afblijven,en wil echt voor de zomer me buik kwijt zijn. kan iemand mij hier tips om geven, want ik kan wel sporten.Maar als ik blijf snoepen, gebeurt er niet veel. groetjes

# 01/04/2010

Deckkie schreef:

Ik zie een boel mensen die problemen hebben met hum buik. Ten eerste moet ik zeggen dat een buik er van boven altijd dikker uit ziet. ten tweede is het om de buik strak te krijgen heel belangrijk buikspieren te kweken. De spieren houden de ingewanden goed op hun plaats, wanneer deze spieren te zwak zijn lijkt het alsof de buik gezwollen is. Dit maakt echt een hoop verschil. Als je goed buikspieren wilt trainen raad ik een workshop in een fitnesscentrum aan. Buikspieren trainen is het zwaarste van alle spieren en je gaat helemaal kapot. Ik persoonlijk vind het daarom het makkelijkst om dit ene groep te doen met een coach die precies aangeeft wat en hoe vaak een oefening wordt gedaan

# 08/04/2010

Deckkie schreef:

Nog even voor de mensen die echt vet willen verliezen, ga naar de sportschool en doe cardio training. En het is echt niet erg om meerdere dingen achter elkaar te doen. Ga bijvoorbeeld eerst 20 minuten fietsen, dan 20 minuten steppen, en dan 30 minuten rennen om het af te maken. Het zal in het begin misschien nog niet gaan maar als je conditie omhoog gaat is het zeker goed om meerdere cardio trainingen achter elkaar te doen.

# 08/04/2010

moniek schreef:

hallo , mijn buik is de laatste tijd nogal opgeblazen, terwijl ik 175 cm ben en maar 50 kilo weeg, dus ik ben echt niet te zwaar.. hebben jullie een tip om die opgeblazen buik weg te krijgen?

# 15/04/2010

Sport4fun schreef:

Hoi allemaal, sinds een aantal weken ben ik weer volop aan het sporten. Ik ben gestart met een hardloopclinic, elke zaterdag met een groep hardlopen (enorme aanrader!) en daarnaast sport ik elke dag minimaal een uur in de sportschool. Ik eet biologisch en alleen datgene wat mijn lichaam kan verdragen. Ik heb een tijd onderzoek gedaan naar wat mijn lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen en waar mijn lichaam vervelend op reageert. Dit in combinatie met sporten maakt mij gelukkig. Mijn doel is om met een sixpack in bikini te gaan en tot nu toe houd ik het vol. Het is duidelijk dat discipline, ritme, goede voeding, doorzettingsvermogen en gezond verstand de sleutelwoorden zijn! En als je het echt niet voor elkaar krijgt: zoek een maatje! steun elkaar!

# 23/04/2010

Alyssa schreef:

Hoi, ik ben 1.65 cm en ik weeg 48 kilo en ik ben 16. Ik ben dus echt niet zwaar alleen ik heb een dikke buik. Weten jullie hoe ik dit weg kan krijgen? Ik heb namelijk gehoord dat buikspieroefeningen niet helpen om het vet te verbranden.

# 05/05/2010

jalal schreef:

Ik wil graag afvallen ,ik train met stepper moet ik krachtig trainen of rustig?Ik doe het elke dag 40 min in twee keer.

# 07/05/2010

Ikke schreef:

Ik ben 1.80 en ik weeg 71 kilo, ik heb alleen vet om mijn middel :S what the helllll

# 24/05/2010

rei schreef:

8

# 12/06/2010

Jongen schreef:

Hallo ik Ben een jongen van 15 en weeg ongeveer 95kilo, ik fiets 5x in de week naarschool wat in totaal perdag 20km is, en Dan heb ik ook nog een krantenwijk, voor mijn gevoel eet ik niet veel, en ik Ben 1,80m. Ik zat 3-4 maanden op fitness, maar had haast geen resultaat in gewicht, miischien een kilotje of 2. Ik eet s ochtends 2boterhamen met chocola, op school 4boterhammen, zwart brood. Dan Ben il rond 4uur thuis en Dan bezorg ik me kranten, en vlak daarna al weer avondeten, in de avond neem ik soms iets lekkers of fruit. Nu zit ik al niet meer op fitness I.v.m. Met school, denk er wel over om er weer en maandje op te gaan want heb toch zomervakantie, doe niet gek veel, plz help... Winkelen voor spijker broek is kloten, haat het nu Zelfs, ik pas van alles en nog wat en niks zit lekker.

# 05/08/2010

Donna schreef:

Bestel het e-book (digitaalboek) van Tom Venuto: Burn the fat, feed the muscle! Het is al eerder gezegd, maar krachttraining en cardio is het beste om vet te verliezen en spiermassa te behouden!

# 07/08/2010

Jongen schreef:

Heb je het tegen mij?

# 08/08/2010

numbereight schreef:

hallo allemaal. aan de reacties te lezen gaat het ook over krachttraining erbij doen waar door je spiermassa kweekt. alleen nu vraag ik mij af. ik heb best wel gespierde kuiten maar er zit ook vet aan. alleen nu wil ik ze eigenlijk optimaal klein klein krijgen, maar als ik krachttraining zou gaan doen, komt er dan niet meer spiermassa bij en worden ze dan niet groter? ik zou dus graag willen weten hoe ik het best mijn kuiten zou moeten trainen zonder dat ze groter worden door spiermassa ofzo.

# 12/08/2010

jos schreef:

kijk hier voor veel info en tips over cardio training bijvoorbeeld dat je langer door kunt gaan als je met een groep traint

# 27/08/2010

wouter schreef:

Hallo.ik ben 15 jaar en fiets bijna 8 uur per week. Doordeweeks naar school en in het weekend voor de lolz. Is dit ongezond?

# 06/10/2010

numbereight schreef:

lol dit werkt niet..je krijgt niet egt goed en optimaal antwoord op persoonlijke vragen. Ik heb geen zin om deze hele site door te gaan met onderwerpen die me niets zeggen, om het preciese antwoord te vinden op mijn vraag jos.. van wie deze site ook is.. een algemeen forum zou handig zijn :/

# 18/10/2010

M. schreef:

Hey! Ik ben een meisje van 16 jaar ben 1m70 lang en weeg 59 kilo. De laatste tijd ben ik nogal aangekomen, mn gewicht lag eerst rond de 56 a 57 kilo. Hier baal ik erg van want het wil maar niet minder ... Ook heb ik gemerkt dat mn buik en bovenbenen gewoon een stuk dikker zijn geworden. Mijn buik is nu gewoon te dik en ik schaam me ervoor. Hierdoor durf ik gewoon niet in bikini. Ik sport 1x in de week (sportschool) en ga hierbij eerst 15min hardlopen om daarna nog een intensieve les te volgen. Ook eet ik gewoon gezond, in de ochtend een plak brood (of cruesli), tussen de middag 3 boterhammen en s'avonds het avondeten. Met af en toe een tussendoortje, zoals een koekje (1) en ik geef toe, ik eet ook wel eens chips 1x in de 1a2 weken (: Hoe moet ik mn buikvet (+bovenbeenvet) weg krijgen? Liefs, M.

# 28/10/2010

Randy schreef:

Hallo, Ik wil gaan afvallen en wat buikspieren kweken. Hiervoor wil ik cardio en buikspieroefeningen gaan doen. Maar hoeveel zou ik dan per week cardio moeten gaan doen. Ik ga stoppen met de chips e.d, en meer water drinken i.p.v. frisdranken ik ben Jongen, 16 jaar, 170cm, 62KG.

# 07/11/2010

jairo schreef:

begin maar eerst eenst met je schema op te stellen wat je verbruikt per dag en wat je eet per dag en stem dat af zodat je ong 500 kcal meer verbruikt per dag begin met cardio voor uithoudingsvermogen en doe genoeg krachttraining je hoeft niet te bulken ga gewoon cutten ( droog trainen ) ga lekker rennen zwemmen of mijn favoriet touwtjespingen en doe dat ong 4x per week je kan ook gaan overdrijven om elke dag wat te doen maar daar pak je jezelf mee wnat dan vreet je je eige spieren op inplaats van je vet t maximalen is ook om 1 kg vet oftuel 7000 / 7500 kcal per week te verbranden want den begin je aan je spieren en 1 ding zowiso in 2 weken heb je geen strak lichaam doe het 2 maanden en je ziet het resultaat suc allemaal!

# 10/04/2013

blabla schreef:

Ik ben 1.83 m lang en weeg 67,2 kg. Ben opzich tevreden met mijn lichaam maar zou een iets strakkere buik willen en een kleinere kont. Hoe bereik ik dit zonder bij me borsten af te vallen want dat wil ik wel graag op cub C houden. Verder ben ik 17 jaar oud. Moet ik buikspieren gaan doen of helpt dit niks wat helpt wel? kan iemand me helpen... Groetjes.

# 21/11/2010

girlieee schreef:

Help ik wil afvallen maar niet tot nauwelijks aan mijn borsten? hoe fix ik dit? wat moet ik er voor doen... Help mij alsjeblieft groetjes.

# 22/11/2010

iemand schreef:

je verbruikt de eerste 20 min. van bijv. hardlopen alleen suikers. na die 20 min. verbrand je vet.

# 22/11/2010

advies voor Randy schreef:

Ik zou minimaal 2 x per week een half uur tot drie kwartier cardio doen en maximaal 4 keer per weeek drie kwartier. Ook zou ik elke dag voor dat je naar bed gaat even 5 tot 10 min. buikspieren doen. dit helpt echt!!!!

# 22/11/2010

iemand schreef:

hallo, ik ben een meisje van 14 en ik zou graag wat vet van myn heupen weg willen. ik fiets elke dag ongeveer 1 uur naar school toe, en zit op zumba 1x in de week. ook eet ik de laatste tyd heel gezond. ik weeg 64 kilo, is dit teveel? ik wil echt minder stevig worden en vooral die vet op myn heupen kwytraken! ik zit er echt mee. ik kan ook niet rennen (hardlopen), want ik heb een onsteking aan mn voeten.. ik weet niet wat ik kan doen en wil graag voor thuis wat oefeningen! heeft u advies voor mij?

# 02/12/2010

falisja schreef:

Ik heb hulp nodig Laast tijd ben ik veel afgevallen wat ik veel zorgen maakte rond me buik Erger nog me resultaat heeft me verdriet bezorgt Ik had vroeger een dikke buik met striean Maar nu heb ik hanged buik het is heel erg slap het voelt als een doek je kunt zo maar trekken Wat kan ik doen en is er nog kans om sterkere besliste buik tekeningen Trouwens ik ben 18 weeg 72 160 lang en ik heb taille van 80cm en heup omtrek van 102 Ik heb altijd platte gespierd buik gedroomt Heb ik kans dat dit buik kan veranderen als gespierd buik of geen kansen meer

# 18/12/2010

mmmm schreef:

hallo, ik ben een meisje van 14 jaar, ben 174 cm en weeg 67 kg, ik zou graag wat af willen vallen en een strakker lichaam krijgen. Nu heb ik als sportschema bedacht: Maandag: 30 minuten cardio + oefeningen voor mn benen, bovenlichaam en buik. Dinsdag: 30 minuten cardio + hockeytraining. Woensdag: 30 minuten cardio + oefeningen voor mn rug, billen en benen. Donderdag: 30 minuten cardio. Vrijdag: 30 minuten cardio + oefeningen voor bovenlichaam, buik en rug. Zaterdag: 30 minuten cardio + hockeywedstrijd. Zondag: rustdag. Zou ik met dit schema af kunnen vallen? Want ik wil model worden, en ben ook gevraagd model te worden, maar dan moet ik eerst afvallen.

# 28/12/2010

Faye schreef:

Ik ben pas 16 jaar en ik doe : 2 x hardlopen per week en als het kan 3x . ik doe dan 45 min. hardlopen,Ook doe ik 5x per week ;; 80 x ( soms 100 ) twisted crunch , 80 x sit ups ( soms 100 ) en 90 x Reverse Crunch, ik merk dat mijn bovenbuik spieren echt hard zijn gegroeid, het ziet er een beetje raar uit. maar mijn vraag is , Is dit gezond voor mijn leeftijd dat ik dit doe ?? ( ik ben een meisje) .

# 14/01/2011

Maaike schreef:

Hee Faye, Wat jij doet aan training is niets mis mee, je combineert cardio (hardlopen) met krachttraining. Dat je 16 jaar bent maakt niet uit, sporten op jouw leeftijd is juist goed! het schijnt dat jeugd tussen de 12 en 18 juist meer moeten bewegen dan een volwassene. Ik zelf ben 20 en sport vier dagen per week. Dan zorg ik ervoor dat woensdag, zaterdag en zondag mijn rustdagen zijn. Ik sport gemiddeld 2 uur, 1.5 uur cardio en 0.5 uur krachttraining. Merk dat ik strakker ben en meer energie heb!:D Veel succes met sporten en vooral have fun!

# 18/01/2011

Dennis schreef:

Deze tip is klein maar fijn!! Ik zie dat er veel jong meisjes willen afvallen. En wat veel jongeren ook willen doen is rond hangen. Waarom combineren jullie dat niet met bewegen?? Ga in plaats van ergens op een bankje te gaan zitten gewoon lopen!! Het is niet moeilijk en als je aan het praten ben, heb je het na een tijd niet meer door dat je het doet.

# 20/01/2011

Luciano becskers schreef:

Hoi ik doe sinds kort hardlopen. loop smorgen tusse de 6 a 8 km 5 a 6 keer per week. Soms loop ik 10km En in de avond dan doe ik aan fitniss. 3 a 4x per week Ik merk dat ik afval. Maar het lijk of kracht minder word. Veel mense zeggen ook dat het beste. Minder lang moet hardlopen. En gaan fietsen of lopen op een matige tempo. Dat ik zo veel minder spierkwijt raak. en meer vet. Maar is dat ook zo? Groetjes Luciano

# 07/02/2011

grietje schreef:

hoi allemaal. ik eet driee hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes, dit bevalt me prima hiernaast ga ik nog 5 keer in de week cardio doen op de crosstrainer soms 30 min dan is mijn hartslag tussen 130-140 is dit goed?

# 02/03/2011

simone de rooij schreef:

beste allemaal, ik wil even een hart onder de riem steken voor al die mensen die zo graag slanker en gestroomlijnder willen worden. Ik ben moeder van drie kids en heb vanaf mijn 16e telkens net wat kilootjes teveel ( zat vroeger met mijn BMI altijd net op het randje van goed en iets teveel ). Rond mijn 20e ben ik begonnen met fitness, steps, cardio en krachttraining, dit heb ik drie jaar volgehouden tot mijn eerste zwangerschap roet in mijn eten gooide en ik helaas moest stoppen. Toen mijn eerste geboren was duurde het een lukte het me niet het sporten op te pakken helaas en hierop volgde mijn tweede zwangerschap al snel. Toen mijn tweede 8 maanden was wilde ik mijn overtollige zwangerschapsbandjes kwijt en gelukkig had de zwangerschap niet zo'n heftig effect op mijn lichaam gehad dat het onherstelbaar was. ik begon weer te sporten, zo'n 7 a 8 uur per week en ging krachttrainibg doen.....mijn lijf veranderde in razend tempo van iets te zwaar naar perfect en ik was zeer tevreden. Toen volgde mijn derde zwangerschap, helaas was dit ventje ruim 11 pond bij zijn geboorte en door zowel mijn leeftijd ( 29 jaar ) als zijn gewicht lukte het mijn lichaam niet de schade beperkt te houden en hield ik een buikje en wat vel over. In plaats van boos hierover te worden en niet meer in de spiegel te durven kijken, kocht ik kleren in maat 40 en startte weer op de sportschool . zo'n 7 uur per week spinnen en zo'n 5 uur per week kracht en / of cardio...ik weet het.......erg veel.....maar mijn lijf werd weer perfect. hierna volgde een scheiding en heb ik tweeeneenhalf jaar niet gesport door gebrek aan energie en kwam weer zo'n 7 kilo aan....nu ben ik weer een maand geleden begonnen met sporten en net als iedereen zou ook ik graag binnen deze of desnoods ,,na,, deze maand effect zien. gelukkig weet ik uit ervaring dat als ik nu gewoon maar doorzet en er genoeg tijd aan besteed ook ,,ik,, gewoon weer in vorm kan komen ( ik weeg nu 68 kilo en ben 1.65 groot ) ........Je krijgt het niet voor niets, maar het is heerlijk om te zien dat je door iets te doen resultaat kan bereiken, je hebt het zelf in de hand. Met sommige dingen zal ook ik gewoon vrede moeten hebben zoals mijn buikje die ik nooit meer strak zal krijgen mits ik vel laat verwijderen bij de chirurg. ik kan ook niet meer doen dan mijn best en daar ga ik dan ook voor. minimaal 6 uur per week train ik nu en ik heb nog geen resultaten, maar de aanhouder wint en ik heb het vaker gedaan

# 15/04/2011

An Hero schreef:

i like turtles.

# 19/04/2011

stijn schreef:

dag iedereen, ik weeg 90kg en ben 1.76m ik ga nu al 8 maand gaan krachttrainen ik zie wel al wat resultaat in mijn armen maar om de rest ook in topvorm te krijgen zal ik moeten afvallen. Ik heb geen moeite om frisdrankjes te laten en snoep maar ik eet te veel s'middags als ik dat zou verminderen tot maar 1 bord ipv 2-4 en 3x te week 30 minuten steppen volgens de juiste hartslag en 3x week krachttraining doe hoe lang denken jullie dat het dan zou duren tegen dat ik resultaat zie?

# 27/04/2011

johan schreef:

hallo ik ben een jonge van 15jaar. ik heb geen dikke buik maar wel grote borsten. weet iemand hoe ik hier vanaf kom/ of welke oefeningen ik kan doen dankjewel voor jullie reactie peepsz

# 27/06/2011

Faizan Malik schreef:

hallo. ik ben 22 jaar -01-02-1989 ik weeg 92 kilo.. kan iemand mij helpen hoe kan ik eigenlijk afvallen.?? greetz..

# 29/07/2011

Onzekermeisje schreef:

Hee, ik ben een meisje van 14, en ik heb overgewicht. Door problemen thuis was ik echt een emotie-eter, en ik sporte amper, waardoor ik nu te dik ben. Ik eet nu echter heel gezond, maar ik wil ook meer gaan sporten en conditie opbouwen. Maar op veel sites staan echter verschillende dingen. Waar kan ik het beste mee beginnen? En hoe bouw ik het op zonder het te overlasten? Ik moet ook wel gewicht afvallen, maar het gaat mij meer om zegmaar de centimeters, ik wil er beter uit zien. Aan mijn discipline ligt het niet, want ik ben echt vastberaden dit door te zetten, ik weet alleen niet zo goed hoe ik moet beginnen... Als iemand mij zou willen helpen zou ik je heel dankbaar zijn. Groetjes.

# 02/08/2011

sandra schreef:

ha grietje, of je hartslag "goed" is hangt af van je leeftijd. Bij cardiotraining wordt gerekend met trainen op 60 a 70% van je maximale hartslag en daar wordt 220 voor aangehouden. Trek hier je leeftijd van af en van dag getal dan 60/70%. Succes!

# 07/08/2011

Lindy schreef:

Hoi allemaal, Ik vroeg me af of het mogelijk is of ik nu teveel sport doordat ik vaak zo moe ben of dat dit iets tijdelijks is en als ik doorga het vanzelf verbeterd. Ik ben gaan hardlopen om mijn conditie te verbeteren, loopt nu 3 x per week en squash 2 x per week en 1 x per week naar de sportschool, er zijn dan dagen bij dat ik 5 dagen achter elkaar sport, tijdens het sporten voel ik me super maar erna wil ik alleen nog maar slapen. Zou dit vanzelf verbeteren of moet ik echt minder gaan doen? groetjes.

# 14/08/2011

Stephanie schreef:

Hee allemaal, ik weeg nu ong 55 kilo en heb egt een buikje en die wil ik gewoon strak hebben. ik doe nu elke dag 30 min aan training hardlopen enzo heeft iemand nog tips voor me? en heb best dikke benen nog iemand afval tips? groetjes

# 15/08/2011

vrouw19 schreef:

Hallo allemaal. Ik ben een vrouw van 19 jaar, ben +/- 1.68 meter lang en weeg zo rond de 70 kilo. Ik zit niet lekker in m'n vel en wil ongeveer 5 tot 10 kilo afvallen. Ik ben al een tijdje bezig met gezonder te eten (geen snoep, chips, chocolade, vla, frisdrank etc..) en eet nu meer fruit, ranja etc. Ik ben totaal niet sportief, maar ga toch af en toe 20 minuutjes joggen. Ik ben nu 2/3 kilo afgevallen alleen blijft mijn gewicht nu al meerdere weken achter elkaar hetzelfde. Ik wil mijn buikje & dikke bovenarmen en bovenbenen wegwerken. Heeft iemand enig idee wat ik moet doen? Alle hulp is welkom. Groetjes. Groetjes

# 16/08/2011

vrouw19 schreef:

Hallo allemaal. Ik ben een vrouw van 19 jaar, ben +/- 1.68 meter lang en weeg zo rond de 70 kilo. Ik zit niet lekker in m'n vel en wil ongeveer 5 tot 10 kilo afvallen. Ik ben al een tijdje bezig met gezonder te eten (geen snoep, chips, vla, frisdrank etc.) en eet nu meer fruit, ranja etc. Ik houd totaal niet van sport, maar ga toch af en toe 20 minuutjes joggen. Ik ben nu 2/3 kilo afgevallen, alleen blijft mijn gewicht nu al meerdere werken achter elkaar hetzelfde. Ik wil van mijn buikje, dikke bovenarmen & bovenbenen af. Heeft iemand enig idee wat ik moet doen? Alle hulp is welkom. Groetjes.

# 16/08/2011

Yuri Boyka schreef:

Ik beoefen 3 vechtsporten : Judo , Karate , boksen en ik heb ook een fitnessabonnement + zwemmen . Elke dag ben ik bezig met hard trainen . Ik train ongeveer zo'n 2 uur per dag , 100 % inzet en elke dag in de week. Ik eet alleen gezonde voeding . 3 maaltijden per dag , geen tussendoortjes maar wel heel veel water drinken. Ben nu 177 cm , 16 jaar oud , en weeg 80 kilo. Heb een behoorlijke spiermassa en ben er trots op . Nu ben ik al een paar weken volop cardio aan het trainen zoals: hardlopen , springtouwen , fietsen enz... Thuis doe ik altijd nog voor het slapen gaan buikspieroefeningen . Smiddags doe ik push ups ----- 3 setjes van 30 . Wat ik jullie adviseer is gewoon goed blijven sporten , niet opgeven. Het is heel belangrijk dat je gezonde voeding eet . En als je kan moet je echt voor het slapen gaan buikspieroefeningen doen ,want het helpt echt . Tijdens het slapen rusten je spieren sowieso uit dus dan kun je er nog wat van maken . Want ik heb al jaren zo hard getraind en heb veel bereikt. Ik wens jullie veel succes en hoop dat jullie ook zullen bereiken wat jullie willen bereiken( als je vet wilt verbranden moet je vooral gaan hardlopen , want dat heeft in het cardio sector het meest invloed op vetverbranding ))

# 30/08/2011

anoniem schreef:

hallo ik ben een meisje van 14 en ik vind dat ik een dikke buik heb , bij mijn benen wil ik niet afvallen alleen bij me buik. en ik vind het moeilijk om tussensoortjes te laten liggen wat kan ik het beste doen ??

# 10/09/2011

linda schreef:

hoi ik ben een meisje van 14 en ik wil een strakke buik met mijn benen ben ik wel blij alleen mijn buik vind ik te dik, en ik vind het moeilijk om koekjes, snoepjes ect. te laten liggen wat kan ik het beste doen ?

# 10/09/2011

Rash schreef:

111

# 22/09/2011

jongen schreef:

Ik ben 14, doe 4 x per week cardio een half uur en 2 x per week buik en armspieren. Wat voorn voedingsschema zou ik dan moeten hebben, en als iemand nog tips heeft voor mijn trainingsschema hoor ik t graag:)

# 22/09/2011

juanita schreef:

halloo :D ik heb een snelle stofwisseling maar sinds een half jaar ben ik heel erg aangekomen me lovehandles zijn breder en ik heb meer vet rollen maar ik wil me borsten behouden zoals se zijn niet dat dat ook minder woordt wat te doen helpp me BTw BEN GEEN ANORECTia ik eet veel DIngen maar in de ochtend niet alleen in de avond :(

# 19/10/2011

Ellen schreef:

Halloo, Ik ben 15 jaar, en ik heb lovehandles:(:(:( Voor de rest ben ik echt niet dik ofzo, heel klein buikje, maar als ik daarover begin zegt iedereen dat ik me aanstel... Maar die lovehandles>.< Ik schaam me er enorm voor, tis zoo lelijk... Maar kijk, ik fiets 30 km per dag, dus dat is 2 uur per dag ongeveer. Is dat dan ook cardio? Ik fiets niet heel hard ofzo. Zou het helpen om dan harder te gaan fietsen elke dag? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen! Mvg. Ellen

# 04/11/2011

mirna schreef:

als je een beetje een buikje hebt kan je dat vet dan wegsporten met buikspieroefeningen?

# 18/11/2011

anomiem schreef:

als je af wilt vallen ga gewoon 3 keer per week een uurtje zwemmen en let op wat je eet

# 28/11/2011

Madhatter schreef:

Hallo, Ik ben een meisje van 16 jaar en heb ook overgewicht (nogal logisch want anders zou ik hier niet zijn). Ik schrik wel van sommige mensen die zichzelf te dik vinden terwijl ze ongeveer op een goeie gewicht zitten. (maarja het is jouw lichaam, doe ermee wat je wilt). Ik heb een goeie tip om slanker te worden en het werkt echt! drink veel thee, zonder suiker en/of melk. groene thee werkt het best. je ziet al resultaat na 1 week. tenminste, als je elke dag ongeveer 1 liter thee drinkt ^^ en ik wil ook even kwijt dat alle kindertjes onder de 16 nog in de groei zijn en helemaal niet zo erg moeten tobben (zorgen maken). Als je lichaam nog niet volgroeid is en jij je eetpatroon drastisch veranderd naar bijna niet eten, denk eraan dat je hormoonhuishouding ook drastisch veranderd. (ik weet niet of het bij meiden zo is dat hun koplampen niet/langzaam zullen groeien?) denk eraan mensen; afvallen is een zware strijd maar met een hoop discipline kom je er wel! veel succes allemaal! :)

# 30/11/2011

robert schreef:

ik ben een jongen van 14 en ik wil een sixpack en ik heb al cardio en kracttraining gedaan wat moet ik doen. Please help me

# 08/12/2011

Bumel schreef:

Iedereen heeft een sixpack :) Maar als je vetpercentage boven de ±12% ligt, is ie simpelweg niet zichtbaar. Als je vetpercentage daaronder ligt, zou ik je boven,onder en de zij-buikspieren meer gaan trainen. Voor de rest, verhoog je metabolisme. Metabolisme verhoog je door meer spiermassa aan te maken want spieren verbruiken meer energie dan vet, zelfs in rust. Hoe ontwikkelder je spieren zijn, hoe meer energie ze zullen verbranden. Verder is het aan te raden om niet 3 keer per dag groot te eten maar juist stuk of 6 keer weinig te gaan eten, om de 2-3uur zeg maar. Zo krijgt jou lichaam constant iets om te verbranden waardoor jou metabolisme in evenwicht zal zijn. Juist heel weinig of veel te weinig eten zorgt ervoor dat mensen vet gaan aanmaken. Reden is simpel: jouw lichaam gaat dan over in een 'overlevingsfase' waar het al het voedsel dat je binnenkrijgt omzet in reserves, dus vet. Dit heet ook als een zogenaamd jojo-effect en die wil je echt niet meemaken. Door dagelijks kleine porties te eten heeft jou lichaam dus constant voldoende brandstof en het zal ook sneller worden verbrandt dan als je drie maal daags veel eet. Dit geldt vooral voor vrouwen want je moet jezelf niet uithongeren, hou je nooit lang vol! Verder, voor zowel mannen als vrouwen, drink appelazijn voordat je 'groots' gaat eten maar wel twee tot drie keer per dag twee eetlepels in water of thee doen, als het moet met een beetje honing. Door alleen appelazijn te gebruiken, zelfs zonder te sporten, verlies je maximaal 6kg in een maand. Dit komt omdat appelazijn vetopname afremt en jou lichaam juist aanspoort om lichaamsvet te verbranden als het energie nodig heeft.

# 22/12/2011

Rianne schreef:

Na alle reacties te hebben gelezen ben ik benieuwd of jullie een oplossing hebben voor mijn probleem; om de dag doe ik krachttrainingen thuis onlangs ik 4 maanden geleden ben bevallen met een keizersnee (voel me heel prima) met de krachttraingen verbrand ik niet zoveel dr moet echt cardio bij, hardlopen fietsen gaat niet wegens probleem met mn knieeen en zwemmen kan helemaal niet want dat hebben wij niet in de buurt, weten jullie mischien een cardio oefening die ik thuis kan doen zonder enig apperatuur? Alvast thxxx

# 23/12/2011

Fitness for life. schreef:

Er is wel degelijk een cardio oefening 'het beste' te noemen. Namelijk 'Cross training'. Dit is namelijk een combinatie van fietsen, lopen, stept en die armfiets ding! Natuurlijk moet je het wel leuk (blijven) vinden. Maar daarmee verbrandt je vaak meer dan met alleen de fiets. Ook roeien is een zeer goede effenctieve training, alleen erg zwaar (vind ik persoonlijk)

# 02/01/2012

Fitness for life schreef:

Nog even een reactie op Marga die zegt dat je moet overgaan op 'light' troep als je wil afvallen. Doe dat dus nooit! In de meeste light producten zit zo megaveel troep dat wil je niet weten. Gewoon gezond eten (klopt dan weer wel daarentegen) en 6 tot 8 (kleine) maaltijden per dag. Tip om af te vallen is een eiwitrijk dieet. Idd nooit uithongeren, hierdoor gaat je metabolisme zich aanpassen aan de voeding die je (niet) binnen krijgt. Resultaat is datje dus ook minder vet verbrand dan je zou willen! 6 tot 8 kleine maaltijden per dag, eiwit rijk. Je metabolisme blijft maar door gieren en als je daar bij krachttraining en daarna cardio doet. Dan verbrand je bijna twee keer zo veel als normaal. Ook altijd krachttraining voor cardio. Nooit andersom! Er bestaan heel veel misverstanden over deze combinatie. Als je KT doet, dan is je suikerspiegel al aan de lage kant omdat het lichaam dit gebruikt (heeft) voor de explosie van de KT. Als je dan cardio training doet, begint je lichaam eerder te verbranden dan als je geen KT doet! Er bestaat idd wel degelijk te veel cardio. Je kunt ook spier verbranden. Spieren worden alleen pas verbrand als je niet genoeg voedingsstoffen in je liuchaam hebt. Dus daarom is het altijd belangrijk (goed) te eten! Vergis je daar dus niet in. Laat je niet gek maken door Sonja Bakker dieten, ga gewoon op de gezonde tour. Eiwitrijk i.p.v koolhydraat rijk. Koolhydraatrijke dietenzijn voor als je wil bulken!

# 02/01/2012

Bobbie schreef:

Ik weeg 50 en wil in 100 dagen spieren ervij kweken door 4x in de week te fitnissen (buik,armen,schouders). Hoeveel kilo erb ij aan spieren is dan redelijk?

# 08/01/2012

Bumel schreef:

Is wel handig als je je leeftijd erbij vermeld. Tevens is het ook belangrijk wat voor type lichaam je hebt, ben je nou een Endo/Ecto of Mesomorph. Je bent waarschijnlijk geen endomorph, anders was gewicht verliezen een probleem. Ectomorph lichaam is meer gebouwd voor uithoudingsvermogen met snelle metabolisme en spiermassa opbouwen is vrij moeilijk en beperkt. Mesomorph daarentegen is de krachtpatser die snel en grote spiermassa kan opbouwen, denk aan bodybuilders en brede uitsmijters. Hun dikke botten maken dat ook mogelijk.

# 10/01/2012

Nicole schreef:

ik heb alleen nog wel 1 vraag ik probeer drasties af te vallen maar hoe kan ik me zelf dan in houden qua snoep en friss ? hebben jullie daar ook misschien een tip voor sporten doe ik 5x in de week en nog blijft door al het lekkers de kilo's er aan vliegen

# 19/01/2012

samy schreef:

Hoi, ik ben een man van 25, 1,83m en 89kg. Voorheen sporte ik erg veel, 4x per week krachttraining, 2x 45min joggen en soms nog 1maal fietsen of zwemmen. Ik was zo'n 10kg lichter maar heb altijd wel een buikje gehad. Nu heb ik een aantal maanden geleden m'n meniscus gescheurd, operatie gehad, meniscus gehecht en nu 6 weken erna nog niet in staat te lopen. Komende 9maanden mag ik niet hardlopen. Nu ben ik dus flink aangekomen en een enorme buik, ik beweeg nu dus totaal niet en houd ook wel van wat snoeperij. Heeft iemand tips om weer op goed gewicht te komen en van dat buikje af te komen, weet iemand cardio alternatieven zonder de knie zwaar te belasten? Alvast bedankt!

# 22/02/2012

Jan schreef:

ik doe fitness (4x per week) en hometrainer (3x per week, 45 min, 400 calorien verbranden), kan ik zo vet verbranden?

# 26/02/2012

t schreef:

Sinds 20 januari ben ik gaan sporten...15 min.kracht training en half uur fietsen...sinds een maand doe ik 15 min.kracht, 30 min-45 min.fietsen en 30-45min (hard)lopen en ik val gewoon zo langzaam af. Hoe kan dat? Snoepen deed ik al weinig nu helemaal niks meer, maaltijden let ik ook erg op, kan al niet heel veel meer verdragen ook. Drink heel veel water, wat ik eerst ook niet deed. Ik zweet me lam elke keer, maar ben nu nog maar een kleine 3kg kwijt. En ik sport 4 a 5 dagen ruim ander half uur intensief...

# 06/03/2012

ikke schreef:

hoi ik ben een vrouw van 23 jaar. ik weeg 66 kilo en ben een meter 51. ik was 20 kilo bij gekomen met de zwangerschap van een 10 maanden geleden . mijn vraag is nu ik ben sinds vorige week thuis begonnen met zumba ik doe da ongeveer elke dag een uurtje is dat goed genoeg om aftevallen of is het overreven ? ik heb wel al resultaten aan mijn benen groezten .

# 13/03/2012

Jordy schreef:

Hallo , ik heb een vraagje ik train al een tijdje mijn buikspieren alleen het bovenste gedeelte valt op niet het onderste. Wat moet ik doen om het ook te laten mee trainen

# 17/04/2012

hoi schreef:

GEWOON OP WEDSTRIJDZWMMEN GAAN JE HEBT ZO EEN SIXPACK!

# 26/04/2012

cecile schreef:

hoi wilde even laten weten dat 3 x per week cardio doe intensive(zoals loopband fietsen roeien cross en de powerplate en een 20 min sauna ben 3 x per week 2 uurtjes bezig in de sport school ben na 2 mnd 2 maten in mijn kleren kleiner geworden kwa kilo,s bijna niks ik eet 6x per per dag een beetje en het gaat me goed aan hoop dat jullie er wat aan hebben en mijn leeftijd is ook 52

# 17/05/2012

Laura schreef:

hee, ik wil graag een strak buikje hebben voor in de zomer, maar wat zijn goede buikspier trainingen ? plzz reageer op mijn vraag $

# 23/05/2012

noname schreef:

hey mensen, het is belangrijk gezond te eten en niet te veel te snoepen. maar light producten helpen helemaal niet, want ze hebben dan wel veel suikers eruit gehaald, maar om de smaak hetzelfde te houden gaat daar allerlei chemisch spul in en is dus niet gezond. neem dan gewoon magere producten, werkt veel beter. succes

# 29/05/2012

Danny schreef:

Hallo ik ben een jongen van 26 weeg 148kg en vind me zelf veel te dik. Zit momenteel thuis en wil hier graag aan werken alleen heb ik een duw in me rug nodig om dit te doen! Ik wil eind dit jaar 100kg wegen. Is er iemand die mij wilt helpen? Regio utrecht.

# 13/06/2012

toom88 schreef:

ik fiets per dag zo'n 32 km en dit 5x per week in het weekend roei ik op roeimachine(ik weet niet of het mee telt maarja) ben ik dan goed bezig oh ja niet te vergeten ik eet gezond

# 13/06/2012

ongelukkige schreef:

hallo ik ben een jongen van 13 en ik weeg 53 kg ik fiets 5 keer een half uur in de week 3keer per week waterpolo 1.5 uur 5 keer ik de week 30 sit ups en ik ben van etenstijl veranderd maar tog heb ik nog een hand vol vet help !!!!!!!!!

# 18/06/2012

shannon schreef:

ik ben een meisje van 14 en ik heb best dikke heupen en benen terwijl de rest gewoon slank is :( wat kan ik hier aan doen?

# 22/06/2012

fransman schreef:

hey , ik ben een jonge van 14 , 1.85m en 71kg en een buikje :( ik zal het doen maar hoe moet weet je dat je hartslag op 70% bezig is zonder hartslag meter ?

# 26/07/2012

Bep schreef:

wat is het resultaat van 3 x pw 10 minuten op de crosstrainer (3,5km)

# 13/05/2014

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.