Afvallen onder hypnose

Afvallen onder hypnose

De laatste jaren duikt het fenomeen gewichtsbeheersing met behulp van hypnose steeds meer op. Er zijn vast verschillende methodes, maar de methode die ik zelf ervaren heb, was heel aangenaam. Ik moet er niet aan denken om echt te “lijnen”; vind het vreselijk als ik dingen niet “mag” eten.

Het vreemde en prettige is, dat je met deze methode moeiteloos voor de gezonde etenswaren kiest en met het grootste gemak alle verleidingen kunt weerstaan... het doet je niets meer!

Het is ook helemaal niet eng... Veel mensen krijgen bij het horen van het woord "hypnose" een onaangenaam gevoel en associëren het met criminele praktijken en gedwongen worden om rare dingen te doen. Wees gerust: het is niet zo! De methode die ik gevolgd heb, houdt het midden tussen een lichte hypnose en een geleide meditatie. Je wordt helemaal begeleid en in een aantal stappen naar je "onderbewuste" gebracht, waar je van een afstand naar jezelf en je leven - en je verkeerde eet- en leefpatronen - kunt kijken. Heel confronterend, maar ook heel verhelderend!

Met deze afslankmethode heb je minimaal vier behandelingen nodig; wil je meer dan 15 kilo kwijt, dan komt daar zeker nog 1 sessie extra bij. Het afvallen gaat heel geleidelijk en dat voorkomt het jojo-effect ; je leert je verkeerde eet- en leefpatronen af door nieuwe aan te leren. Op die manier kun je gemiddeld 1 kilo per week afvallen.

Ik ben in anderhalf jaar 19 kilo afgevallen, dat is nu vijf jaar geleden. Van maat 46 naar maat 38... En ik blijf op gewicht, met mijn nieuwe eetpatroon. Ik wil niet anders meer... voor mij geen suiker, gebak, vette snacks meer. Er zijn zooooveeeeel gezonde en lekkere alternatieven!

Ik kan deze methode van harte aanbevelen!

Artikel door: Marga van Leeuwen, Middelburg

Voor meer informatie over deze behandeling, kijk je op de website van Healing Factory.

English View this article in English: Hypno-therapy for weight loss and weight management.

Toegevoegd op: 16-03-2007 | Categorie: Alternatieve Therapieën | Printversie

Reacties op dit artikel

Willem de Vocht schreef:

Ik heb deze behandeling gedaan bij een specialiste in Leiden. Ik ben in 3 maanden tijd van 87 kilo naar 79 kilo gegaan. Je gaat je hierbij bewust worden van wat je verkeerd doet... Wat mij betreft is dit aan te raden voor iedereen die gewicht wil kwijtraken!

# 21/03/2007

JV schreef:

nooit meer enige suiker of gebak, dat lukt bij mij zelfs niet met hypnose. Maar de methode klinkt inderdaad niet verkeerd.

# 30/06/2007

Marga schreef:

Het is iets waar je doorheen moet. Als je vooraf al gaat denken dat het niet lukt, lukt het ook niet. Ik ben er zelf ook vanaf gekomen. En als je het eenmaal niet meer eet, lust je het ook niet meer.

# 01/07/2007

Simone schreef:

Hoeveel kost een behandeling?

# 22/09/2007

Ilma schreef:

lijkt me fantastisch, ik zoek deze oplossing al een tijd, echter is zeeland veel te ver weg. Is er zoiets ook in Gelderland? Help mij zoeken, want dit is echt mijn oplossing.

# 23/09/2007

Yvonne schreef:

Willem kan jij mij het adres in Leiden geven?? Alvast bedankt

# 09/10/2007

M.Mols schreef:

ik ben nieuw hier en zoek ook een geschikt dieet , zo'n hypnose Dieet lijkt me zeer goed zou ik ook het adres mogen hebben

# 11/10/2007

John schreef:

Zonde van het geld zo'n hypnose. Je Kunt toch wel een beetje sterk zijn om gewoon van snoep etc. af te blijven. Heb dat zelf ook gedaan en sindsdien eet ik gewoon helemaal geen snoep etc, meer.... Gewoon hard voor jezelf zijn en e hoeft echt geen fastfod meer.

# 31/10/2007

IRENE LAROS schreef:

is er ook een adres in eidhoven of omgeving voor hypnose

# 17/01/2008

een site zapper schreef:

wat ook zo'n effect geeft en u geen geld kost, is gewoon een foto maken van vb u "buikske" en die gewoon bij de snoepkast hangen, boven je bed, op je gsm display, ... klinkt zielig, maar voor mensen die beginnen met afvallen is dit echt een truc die werkt hoor. een hypnose, tja.. je denkt ervan wat je wilt. Maar een beetje zelfvertrouwen en een sterk karakter (en eventueel wat foto's ;) ) geven hetzelfde effect zonder negatief te zijn in u portefeuille.

# 18/02/2008

een site zapper schreef:

voor de mensen die dit niet zien zitten, omgekeerd kan je ook doen hé; een foto van een ,in-uw-ogen, perfecte buik vb erbij hangen hé

# 18/02/2008

Anita schreef:

Heeft iemand misschien een adres in eindhoven voor hypnotherapie

# 16/03/2008

Irma schreef:

Ik heb het cd-pakket van Roy Martina gekocht. Dat werkt prettig. Koptelefoon op je hoofd en naar bed. Volgende ochtend geen zin meer in gebak veel eten. Je wordt zeg maar ge-reset. Positieve affirmaties worden voor je herhaald enzo. Minimale inzet en toch effect

# 28/03/2008

Henk schreef:

Over het zelfvertrouwen en de wilskracht, ik denk dat je veel mensen nu echt tekort doet. Het probleem met "emotioneel eten" is dat de trigger zich op een lager bewuster niveau afspeelt, wat heel moeilijk te beïnvloeden is op een hoger niveau. Daarom werkt het ook effectiever om dat lagere niveau (het onderbewuste, zeg maar) aan te spreken in plaats van je wilskracht aan te wenden. Hypnose is geen wondermiddel of magie, maar kan daarbij wel goed helpen.

# 11/06/2008

ann schreef:

weet iemand hoe ik die afslank cd roy martina kan verkrijgen

# 09/01/2013

Tinus schreef:

Kan ik voor deze therapie ook in Belgie ergens terecht?

# 14/07/2008

ishue schreef:

ik woon in rotterdam/omgeving kan iemand mij helpen met een adres in deze omgeving? Het lijkt mij ideaal op zo'n manier af te vallen. Want ik heb van alles geprobeerd en uiteindelijk ben ik alelen meer gaan eten.

# 04/08/2008

Joep's baasje schreef:

Ik heb Online coaching gedaan omdat Vlissingen voor mij ook te ver was. Het is in een woord Fantastisch. Prettige begeleiding, goede adviezen. Kortom: een aanrader!

# 30/09/2008

Renate schreef:

Ik heb echt alles al geprobeerd en hou geen enkel dieet vol, zit net superdik-superdun te kijken en die vrouw heeft t ook gedaan en bij haar werkt het ik wil het ook zeker proberen. Heb een voordeel een vriendin van me haar vader kan mensen onder hypnose brengen dus ik hoop dat hij me kan helpen.

# 01/10/2008

Claudia schreef:

Heb net op de TV ook iets gezien over afvallen m.b.v. Hypnose, ben best geinteresseerd, heeft iemand een adres in Gelderland?

# 01/10/2008

Marleen schreef:

Renate, heb net ook naar dat programma gekeken en ben nu ook wel erg benieuwd. Heb ook alles al geprobeerd en weet ook echt wel wat goed en slecht is. maar op het moment dat ik een bui heb denk ik niet meer... Ben benieuwd of je het gaat doen en of het werkt.

# 01/10/2008

SLY schreef:

hallo heb ook het programma gekeken en het lijkt mij ook een goed idee om dit eens te proberen. heb ook al vaak gedieet en het is zo moeilijk om altijd nee te zeggen tegen wat lekker is.en eens de kilo`s eraf zijn dan begingt het pas om op je gewicht te blijven.ga toch ook eens kijken of hypnose mij niet kan helpen om het probleem op te lossen bij de kern zodat ik weet wat er toch steeds mis gaat want ik eet eigenlijk niet eens veel heeft er iemand hier een goed adres voor in de omg van Gouda? ik ben ervan overtuigt dat als je je onderbewust zijn kan stimuleren en beter begrijpt dat je ook veel meer wilskracht krijgt!

# 02/10/2008

Mark schreef:

Is er hiervoor een adres in de achterhoek of Gelderland?

# 03/10/2008

Anouk schreef:

Ja ik heb ook naar de uitzending gekeken en wil dit ook graag gaan doen. Weet iemand een adres in Den Bosch of omgeving?

# 11/10/2008

Katinka schreef:

Kan iemand mij vertellen hoe duur het kost? en of dat online coach ook veel helpt. En hoeveel zijn jullie al afgevallen. Ik wil het namelijk ook, wil zo graag veel minder wegen. Wie kan mij helpen! Alvast bedankt......

# 05/03/2009

Jeroen schreef:

60 euro per behandeling. Online kost 95 euro en kan, wanneer je het actief volgt, hetzelfde resultaat opleveren als livesessies.

# 05/03/2009

Simone schreef:

Is er ook een adres in Limburg voor die hypnose?

# 30/03/2009

k. schreef:

hoeveel kost het nou, een zo'n behandeling?

# 06/04/2009

overijssel schreef:

hoi wie weet een goede hypnotherapeut in nederland??

# 31/05/2009

Marjolijn schreef:

Hallo, Ik ben ook erg geinteresseerd in deze hypno rage. Veel geprobeerd en eigenlijk de laatste 10 jaar al aan het jojo-en. Op een of andere manier moet het er altijd weer aan.. M'n vriend heeft hetzelfde probleem en hoewel we elkaar fantastisch kunnen motiveren, kunnen we elkaar nog beter overtuigen om 'slecht' te doen. We wonen in Gelderland, maar hiervoor zouden we ook wel iets verder willen rijden natuurlijk. Wie weet een goede hypnotherapeut? Bijvoorbeeld die in Leiden? Ik heb op de selfhealing site gekeken, maar helemaal richting Leeuwarden is voor osn echt te ver daar we allebei fulltime werken. En in Tilburg en Amsterdam is ook niet te combineren met het werk van ons beiden helaas... dus wat dichter in de buurt zou fantastisch zijn. Een reactie zou erg op prijs gesteld worden :) Ontzettend bedankt en ik hoop dat deze therapie voor iedereen helpt! Groeten, Marjolijn

# 03/06/2009

diya schreef:

marga van leeuwen, jeroen ik wil graag afvallen maaar ik weet niet bij welke hypnotherapeut ik meot gaan kan ej me eentje verwijzen die goed is .

# 02/08/2009

Inge schreef:

Hoi ben zeer geinteresseerd hierin, het is alleen allemaal zover weg. Ik lees al een paar keer staan of er iemand een goed adres in gelderland heeft. Als die er is, zou ik hem graag willen ontvangen, wnt mijn gewichtsprobleem blijft heelvervelend.

# 03/08/2009

Brabant schreef:

Door allerlei medische problemen zit voldoende sporten er voor mij niet in. En vanwege mijn ziekte kamp ik net een energiegebrek waardoor ik verkeerd en vaak ook te veel eet. Heb ook al van alles geprobeerd, dus voor mij zou zo'n hypnose ook wel ideaal zijn. Kan iemand mij aan een adres in de buurt van breda (NB) helpen?

# 12/11/2009

greet schreef:

graag en adres in belgie waar ik terecht kan

# 20/11/2009

Thea schreef:

Weet er iemand een adres in Belgisch Limburg?

# 30/11/2009

Sly schreef:

Hallo allen,Echter na lang denken en tuben heb ik toch overwogen om dan eindelijk ook die hypnotherapie te gaan doen.Dit om ook geholpen te worden bij het afvallen en om ook eens goed naar je innerlijke te kijken en of er misschien niet een oorzaak of probleem zit wat je zelf niet beseft! Die wel eens de oorzaak kan zijn van het telkens weer aankomen en hervallen! Zij die hier kritiek geven over hoe en wat je wel moet of niet moet doen en dat je hard moet zijn en blablabla,,pf tuurlijk moet je zelfvertrouwen hebben en wilskracht maar zij die slank zijn en geen last ervan hebben of alleen maar denken dat je wat minder moet eten of snoepen en dan sporten maar!!zo werkt het niet altijd hoor! Heb ook al veel geprobeerd en gedaan en ook mijn doel behaald maar als je daarna weer normaal eet ( en nee niet alleen maar vet snoep en gebak enz!!) dan komt het weer geleidelijk terug of door stress! dus ik ga dit doen een sessie kost plusminus 48€à60€

# 06/02/2010

Sly schreef:

en 1 sessie duurt ongeveer anderhalf tot 2 uur!het aantal sessie`s dat je nodig hebt hangt af van persoon tot persoon en ook weet je nooit wat er naar boven komt en waar je nog wat extra begeleiding/sessie`s nodig hebt.Om een adres te vinden kan je site`s vinden als je zoekt onder hypnotherapie kijk wel dat de therapeut erkend en aangesloten is bij een vereniging!!en het is echt niet zoals vele zeggen of zoals op tv! is meer zoals in een trance en je hoort en weet alles tijdens en na de sessie`s!Wie denkt dat hij of zij ermee kan geholpen zijn en het wil doen gewoon doen!denk trouwens niet dat je dan helemaal zelf niets meer zal moeten doen om aftevallen,maar dat het je zeer goed helpt in de strijd en de verleidingen enz en dat is al heeel wat!En dan veel water en wat sporten en komt het wel goed... ben benieuwt? voor allen die het gaan doen succes!!

# 06/02/2010

RINY schreef:

IK BEN 30 KILO AFGEVALLEN DANKZIJ HYNOTHERAPIEHET LIJKT ENG MAAR DAT IS HET ECHT NIET HOOR IK BEN IN VELDHOVEN BIJ DE HYPNO BIJ RIANE DE RUN 8109 HET IS GEWELDIG IK VOEL ME VEEL BETER IN MIJN VEL EN HOEF ME NIET MEER TE SCHAMEN VOOR MIJN OVERTOLIGE KILOS

# 03/03/2010

Bo schreef:

Hoi Riny Wat fijn dat je zoveel bent afgevallen. Ik zou ook graag 12 kilo willen afvallen. Zou jij mij misschien het nummer van Jouw Hypnotherapeute, Riane de Run, willen geven? Bedankt

# 03/03/2010

riny schreef:

hoi bo ze heet rianemoors en haar werk adres is de run8109 veldhoven tel:0647500734 laat nog eens horen of je er naar toe wilt gaan en hoe het met je gaat su6 groetjes riny

# 04/03/2010

riny schreef:

hoi bo ze heet riane moors en haar werk adres is de run8109 veldhoven tel:0647500734 laat nog eens horen of je er naar toe wilt gaan en hoe het met je gaat su6 groetjes riny

# 04/03/2010

Marian schreef:

Weet iemand of er iemand in de buurt van Grave deze therapie geeft?

# 07/03/2010

yvette schreef:

weet iemand een naam en nr van een hypnotherapeut in almere

# 29/04/2010

petra schreef:

hallo weet iemand een goede hypnosetherapie in rottrdan of omstreek

# 09/08/2010

Praktijk Parola schreef:

Wij werken met een eigen ,uniek programma om onder hypnose af te vallen. Ook kun je bij ons , zonder operatie, onder hypnose een virtuele maagband geplaatst krijgen. Praktijk Parola Blauwestad ( Groningen)

# 14/04/2013

janina schreef:

weet iemand een hypnotherapeut in de buurt van sneek (friesland)16

# 07/09/2010

honingvrouw schreef:

Als je wilt weten waar een hypnotherapeut zit, dan moet je even op hypnotherapie pf hypnotheratpeut googlen. Krijg je eentje niet bij jou uit de buurt, dun kun je altijd kijken bij welke vereniging ze zijn aangesloten, op die sites kun je ook zien waar hypnotherapeuten zitten.

# 07/09/2010

miek hompes schreef:

Bij Rian staat het succes je te wachten. Heb vertrouwen in haar en in jezelf. Just do it!!!

# 02/11/2010

door schreef:

Ik dacht eerst ook hypnotherapie,das hocus pocus,dus zelf ook maar eens geprobeerd,en ind je word als het ware gereset,ben in 9 weken 11 kilo afgevallen zonder te lijnen,maar anders te eten.

# 28/06/2013

Maria schreef:

Wie heeft er ervaring met afvallen met een Hypofyse Tumor. Hoop van jullie te horen

# 22/07/2011

Johanna schreef:

Ik ben na de hypnose alleen maar aangekomen....Bleek zwanger te zijn ?? Maar heb geen partner en al jaren geen sex meer gehad....blijft vreemd.

# 05/09/2011

tatjana schreef:

lijkt me fantastisch, ik zoek deze oplossing al een tijd. heb er wel eens over gelezen enzo. is er zoiets ook ergens in limburg (zuid) help mij aub met zoeken, want dit is echt mijn enige oplossing nog, ik heb al zo veel andere dingen geprobeerd, lukt allemaal niet.

# 24/11/2011

ikke schreef:

Tjee Johanna ....inmiddels bevallen ?? zoals de heilige maagd Maria

# 29/01/2012

hypnotherapeut schreef:

Erkende hypnotherapeuten kun je vinden op de site van de beroepsvereniging NBVH.

# 13/03/2012

Praktijk Parola schreef:

Er staaat in de Beau Monde in Shape najaar 2013, een reportage over onze praktijk ,Praktijk Parola met name over afvallen met behulp van Hypnose. Ook plaatsen wij onder hypnose de virtuele maagband. Geen operatie, geen hoge kosten.meer info? Www.gesprekstherapiegroningen.nl . Of wwwpraktijkparola.nl

# 17/10/2013

Robsie schreef:

Wat vervelend allemaal, dat iedereen hier met een gewichtsprobleem kampt. Ik zelf ook, helaas, dus ik heb a.s. woensdag een kennismakingsgesprek met Joke Eldering, in Haarlem. Ben zelf erg benieuwd naar haar en de therapie. Ik duim voor jullie! Zijn er nog mensen die nu ervaring hebben met hypnotherapie?

# 27/10/2012

Remie schreef:

Hoi Allemaal, net als jullie heb ik ook een gewichts probleem, Ik sport, rij bijna elke dag 2 paarden, 5 stallen uitmesten, land schoonhouden enz enz. En ik groei en groei enm word dikker en dikker. Ik eet gewoon, snoep bijna niet, vette eten zoals patat 2x per maand. Heb al vele dingen uitgeprobeerd geen resultaat alleen vele euro's armer. ik ben van 78 kilo naar 95 kilo gegaan en dat wil ik ook graag weer kwijd.

# 15/08/2012

ine schreef:

ga gewoon gezond eten dan val je ook af hypnose kost een berg geld en hoeft dan het gezeur van andere mensen niet aan te horen en hou je geld lekker in je zak

# 06/07/2014

Nancy schreef:

Iemand een link voor online sessie voor virtuele maagband?

# 12/09/2016

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.