Stralende huid

Stralende huid

Met de zomer op komst wil iedereen een mooie, stralende huid. Nu is het natuurlijk goed om verzorgende crèmes te gebruiken, maar een stralende huid krijg je ook door gezond te eten! De beste voedingsmiddelen voor een stralende huid zijn hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo krijg je binnen no-time die prachtige stralende huid en kun je onbezorgd de deur uit!

De juiste voeding

Om van binnenuit je huid goed te verzorgen is gezonde voeding heel belangrijk. Bepaalde vitamines en oliën dragen bij aan een stralende huid. Zo zorgt vitamine C er voor dat droogheid en rimpels worden tegengegaan. Daarnaast gaat vitamine C ontstekingen tegen. Deze vitamine zit niet alleen in sinaasappels, ook kiwi's, aardbeien, broccoli en spinazie zitten er vol mee!

Ook vitamine B laat je huid stralen. Deze vitamine werkt ontstekingsremmend en zorgt voor een energieke huid. Vitamine B zit onder andere in ei, melk, zalm en noten. Eén hardgekookt ei bevat genoeg vitamine B voor een hele dag. Vitamine A en zink werken samen om je huid mooi te houden. Deze twee voedingsstoffen zorgen ervoor dat je huid zich blijft vernieuwen en gezond blijft. Om vitamine A en zink binnen te krijgen is het belangrijk om vis, boter, volkorenproducten en geel fruit zoals bananen te eten. In vis zit tevens omega 3, wat belangrijke oliën voor de huid bevat! Met omega 3 wordt de huid goed gevoed.

Naast bovenstaande is nog één ding heel belangrijk: water! Drink zo ongeveer 8 tot 9 glazen water per dag. Water reinigt je huid van binnen uit en zorgt ervoor dat alle gifstoffen wegspoelen. Handig is om overdag een flesje water bij je te hebben. Zo krijg je gemakkelijk genoeg vocht binnen en zal je huid zeker stralen! Zat val al dat water? Ook kruidenthee is goed voor een mooie huid.

Slechte voeding

Naast goede voedingsmiddelen en voedingsstoffen bestaat er ook voeding dat slecht is voor de huid. Suikers kun je beter links laten liggen, deze kunnen namelijk ontstekingen veroorzaken! Daarnaast is het eten van veel zout niet verstandig. Zout verhoogt namelijk de bloeddruk wat weer voor acne kan zorgen. Vind je het moeilijk om alle gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen? Gebruik dan wat supplementen als aanvulling op jouw dagelijkse eetpatroon. Hierdoor krijg je toch nog genoeg gezonde voedingsstoffen binnen om jouw huid te laten stralen!

 

Toegevoegd op: 08-05-2014 | Categorie: Overig | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.