Stevia

Stevia

Het vergt de nodige wilskracht om je goede voornemen vol te houden. Toch zijn er genoeg voedingsmiddelen die het een stuk makkelijker houden om een dieet ook daadwerkelijk tot een goed einde te brengen. Eén van die middelen is stevia, dat gebruikt kan worden als een natuurlijke zoetstof.

Een vervanging van suiker

Wanneer je gaat diëten, is het belangrijk om suiker te vermijden. Omdat deze zoete smaak toch lekker is in het eten of drinken, worden er vaak vervangers van suiker gebruikt. Lange tijd leken chemische hulpmiddelen, zoals zoetjes, een goed alternatief. Toch blijkt nu dat dit chemische alternatief niet zo heel gezond is. Stevia is daarentegen een natuurlijk middel. Hierdoor zitten er geen bestanddelen in het product die nadelen hebben voor de gezondheid. 

De oorsprong van stevia

Stevia is een plant dat van oorsprong uit Paraguay komt. Het heeft een zoete smaak en kan daarom gebruikt worden als vervanger van suiker. Door de zoete smaak wordt het ook wel honingkruid genoemd. Het gebruik van stevia is nog relatief nieuw in dieetland. Toch is het zeker geen onbekend middel. Het werd eeuwen geleden al gebruikt in Zuid-Amerika. De indianen van Paraguay gebruikten het 1500 jaar geleden ook al als zoetstof in de thee. 

Een gezond alternatief

Stevia is 100% natuurlijk. De zoetigheid van de plant, wordt uit de bladeren gehaald. Het bevat onder andere vitamine A en vitamine C. Doordat stevia caloriearm is, kan het product goed gebruikt worden wanneer je op dieet bent. De onderzoeken naar het middel zijn echter nog in volle gang. Maar voorlopig lijkt het erop dat het middel ook de eetlust remt.

De natuurlijke zoetstof voor je dieet

De zoetstof stevia kan tijdens het diëten gebruikt worden in de thee of koffie. Maar natuurlijk kun je het ook bij het koken gebruiken. Het middel wordt in sommige delen van de wereld, zoals Azië en Zuid-Amerika, zelfs al als vervanger van suiker in frisdrank gebruikt. Deze gezonde vervanger van suiker is ideaal voor iedereen die aan het diëten slaat. Want je wilt natuurlijk wel gewoon een lekkere zoete smaak proeven en toch op de lijn letten. Met stevia wordt diëten een stuk makkelijker.
Toegevoegd op: 28-04-2014 | Categorie: Voeding | Printversie

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Reactie toevoegen

Geef de uitkomst van de onderstaande som:

(in cijfers)

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter op uw wensen af te kunnen stemmen. Klik hier voor meer informatie over onze cookies.